IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Култура
11:29 | 1 февруари 2018
Обновен: 16:33 | 7 март 2024

Четири гостуващи изложби редят в Градската художествена галерия през февруари

Шедьоври от фонда на Международното биенале на графиката могат да се разгледат до 20-и

По материала работи: Пламен Янков
Снимка varnacityartgallery.com

На четири тематични изложби в Градската художествена галерия ще имат възможност да се насладят ценителите до края на месец февруари.

 

Първата от тях вече е открита още в края на януари. Това е фотографска изложба на Александър Сертев. Тя може да бъде разгледана до 18 февруари. 

 

Експозицията представя всичко най-интересно уловено от обектива на фотографа за три месеца в Париж.

 

 

Тази вечер ще бъде открита и сборната ретроспективна изложба озаглавена „Шедьоври от фонда на Международното биенале на графиката, Варна“.

 

В експозицията са показани 100 графични оригинала на художници от България, Европа и света. Творбите могат да бъдат разгледани до 20 февруари.

 

 

Утре вечер в изложбена зала Ателие Георги Велчев официално ще бъде открита и експозицията „Приятели в отвъдното“.

 

В нея са събрани произведения на Володя Вълчев, Николай Николов и Явор Цанев. Това е първата изложба от експозиционната програма на Художествен музей Георги Велчев за 2018 г. Наречена е „Приятели в отвъдното“, тъй като представя около 20 избрани творби от трима изключителни варненски художници, които твърде рано си отидоха от живота. Изложбата може да бъде разгледана до 1 март.

 

 

Последната за февруари гостуваща в Градската художествена галерия експозиция ще бъде открита на 22 февруари. Озаглавена е ART FOREVER и ще бъде подредена в зали 2 и 3.

 

Сборната изложба е резултат от сътрудничеството на турската PINELO ART GALLERY с преподаватели по изобразително изкуство. Координатор на проекта е проф. Валери Чакалов. Експозицията може да бъде разгледана до 25 февруари. 

 

ПОЛИНА ПЕТРОВА

Коментари

Новини Варна