IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Култура
11:53 | 6 февруари 2018
Обновен: 02:31 | 17 март 2024

Отиде си холивудският актьор Джон Махони

Той бе популярен като бащата на Фрейзър в едноимения сериал

По материала работи: Слав Велев
Отиде си  холивудският актьор Джон Махони

Актьорът Джон Махони, изпълнил ролята на бащата в сериала "Фрейзър", почина на 77 години след кратък престой в болница в Чикаго, съобщи Асошиейтед прес.

 

Причината за смъртта не се съобщава.

 

За ролята на Мартин Крейн във "Фрейзър" Махони е номиниран два пъти за награда Еми и печели награда на американската Гилдия на филмовите актьори.

 

Той се снима и в киното, но страстта му е театърът. Махони печели награда Тони през 1986 г. за пиесата "Къщата със сините листа".

 

„Той беше велик актьор и прекрасен сърдечен човек - срещнеш ли го, винаги след това се чувстваш по-добре", написа в Twitter Джон Кюсак, който се снима с Махони във филма "Кажи нещо" през 1989 година.

 

Джон Махони е роден през 1940 г. в Блекпул, Англия, където майка му е евакуирана през Втората световна война. Той израства в Манчестър. Преселва се в САЩ като младеж и три години служи в американската армия. Професионален актьор става чак на 40 години.

 

dariknews.bg

Коментари

Новини Варна