Риана на 30: Дивата от Барбадос, станала диамант
Ето какво трябва да знаем за една от най-популярните певици днес
Публикувана: 20 Feb 2018 | 9:02
Снимка Instagram

На 20 февруари рожден ден празнува една от най-популярните RnB изпълнителки в света – Риана. Робин Риана Фенти, както е пълното име на изпълнителката, е родена през 1988 година в Барбадос, отбелязват от dnes.bg.

 

Когато е на 16 се мести в САЩ с идеята за музикална кариера. Малко по-късно подписва договор с компанията Def Jam, чийто управител тогава е не кой да е, а Джей Зи.

 

Добива световна популярност с песента си "Umbrella", която се превръща в тотален хит. Оттук нататък пътят към славата за Риана е открит.

 

 

Ето няколко любопитни факти за Риана:

 

Баща й е от Барбадос, а майка й от Гвиана. Риана има и двама по-малки братя.

 

Като дете тя е израснала в тристайно бунгало и е продавала дрехи с баща си на улична сергия.

 

 

Освен певица, Риана се е изявявала на модния подиум, както и в киното. До момента тя има участие в 6 филма, сред които "Бойни кораби" и комедията "Мажоретки: Всичко или нищо".

 

Пред февруари 2009 година Риана трябва да има участие в наградите "Грами", но то е отменено в последния момент. В последствие става ясно, че певицата е жертва на домашно насилие от страна на нейния тогавашен приятел – Крис Браун. След бурна връзка, започвала отново няколко пъти, двамата в крайна сметка се разделиха няколко години по-късно.

 

Състоянието на бедното някога момиче днес се оценява на над 90 млн. долара.

 

Четете още: 

Риана призова световни лидери да осигурят пари за образование на най-бедните

Риана се сдоби с приказен имот за 6,8 милиона долара

Коментари ( 0 )