IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Култура
13:15 | 23 февруари 2018
Обновен: 00:55 | 11 април 2024

Започва конкурс за създаване на химн на район „Владислав Варненчик”

Вижте условията за участие

По материала работи: Пламен Янков
Снимка:Архив

Във връзка с 140-ата годишнина от заселването на сегашно Владиславово, по инициатива на граждани от Района, Район „Владислав Варненчик” и Народно читалище „П.Р.Славейков 1928” обявяват конкурс за създаване на химн на район „Владислав Варненчик”.


Конкурсът ще се проведе в един етап- избор на текст и музика за химн.


Текстът и музиката трябва да бъдат специално подготвени за целта, като темата да засяга миналото, настоящето, бъдещето на Района и да подчертава уникалността му. Предложенията за музика на химна трябва да бъде в нотно изписване и демо запис, включващ текста и създадената музика към него.


Срокът за подаване е от 01.03.2018 г. до 01.05.2018 г.


Адрес за изпращане на текст и музика е град Варна, ж.к. „Вл.Варненчик”, бл.302, вх.17, или в Информационен център в сградата на администрацията на Район „Вл. Варненчик”.


Тъй като конкурсът е анонимен, начина на изпращане трябва да е както следва: В запечатан общ плик трябва да бъдат поставени други два плика: един с музиката и текста, предмет на конкурса и друг с име, местоживеене, телефон за контакти и електронен адрес на автора.


След изтичане на срока, комисията сформирана от специалисти в областта на литературата и музиката, до 5 /пет/ работни дни излъчва първите три отличени творби - предложение за химн на Район „Вл.Варненчик” и ги обявява на FB и интернет страницата на района. Изпратените текстове, CD, музика и др. материали не се връщат.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна