IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Култура
13:17 | 8 март 2018
Обновен: 15:51 | 15 април 2024

Гледаме най-добрите филми на годината по време на София Филм Фест във Варна

Филми, наградени от Кан и Берлинале са включени в звездната програма на фестивала

По материала работи: Слав Велев
Гледаме най-добрите филми на годината по време на София Филм Фест във Варна

От 16-и до 23-и март 2018г., в залите на Фестивален и конгресен център ще се проведе деветото издание на София Филм Фест във Варна В рамките на десет дни фестивалът ще предложи на своите верни фенове 18 от най-новите световно признати ленти на голям екран. Откриването ще се състои на 16-ти март от 19 часа с първия филм, предвиден в програмата – големият победител от 30-ите Европейски филмови награди и носител на Златна палма от Кан – „Квадратът“ на Рубен Йостлунд.

 

Варненската публика ще има шанса да преживее невероятните истории на хитови заглавия, постигнали значителен успех на едни от най-престижните кинофестивали в света.

 

В селекцията на София Филм Фест във Варна 2018 присъстват филми като: „Нелюбов“ на Андрей Звягинцев – носител на наградата на журито от фестивала в Кан, „Невидима Нишка“ на Пол Томас Андерсон, удостоен с Оскар и БАФТА 2018 за най-добър дизайн на костюми и възхитилият Венеция „Фокстрот“ на израелския режисьор Самуел Маоз, който заслужено получи 3 приза, сред които и голямата награда на журито „Сребърен лъв“, наградата Атина’17  за най-добър режисьор и буквално „обра“ наградите Тел Авив’17. 

 

Стилният подбор включва още необикновения „Луната на Юпитер“ на Корнел Мундруцо, който спечели Остин '17 – Най-добър режисьор на фантастичен филм и носителят на големите награди на Бон’17 и Сънданс’17 –„Убийство в Кайро“.

 

В програмата на фестивала с удоволствие откриваме и добре познати имена като невероятната Даян Крюгер и филма „Без милост“, за който получи приза за най-добра актриса в Кан и „Проектът Флорида“ с участието на удостоения със Златна мечка на Берлинале за цялостен принос в киното - Уилям Дефо.

 

Тазгодишното издание на София Филм Фест във Варна впечатлява с бляскава и интригуваща селекция, обединяваща признати заглавия с различен поглед върху вечни проблеми, в която всеки може да открие новото си любимо кино преживяване.

Билетите са в продажба касите на ФКЦ на редовна цена от 8лв, 6лв. за учащи, студенти и хора в неравностойно положение и 5лв. при закупуване на 5 или повече билета.

Коментари

Новини Варна