IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Култура
13:22 | 8 март 2018
Обновен: 10:41 | 15 април 2024

Варненският театър с нов мюзикъл за Деня на театъра - 27 март

Спектакълът е по текст на Недялко Йорданов и музика на Хайгашод Агасян

По материала работи: Слав Велев
Варненският театър с нов мюзикъл за Деня на театъра - 27 март

Премиера на новия мюзикъл за деца и възрастни "Приключения опасни със герои сладкогласни” по текст на Недялко Йорданов и музика на Хайгашод Агасян подготвя Драматичен театър "Стоян Бъчваров".  На 27 март, от 19.00, на сцена Филиал спектакълът ще отбележи Световния ден на театъра. Режисьор е Костадин Бандутов, сценографията и костюмите са на Даниела Николчова, а за хореографията е поканен Георги Енчев – Гош. В ролите ще видим Цветина Петрова, Стоян Радев, Николай Кенаров, Константин Соколов, Станислав Кондов, Валери Вълчев, Гергана Арнаудова, Даниела Викторова, Свилен Стоянов и Валентин Митев.

 

Пристрастието на режисьора Костадин Бандутов към мюзикъла е известно, особено ако погледнем репертоара на Варненската детско-юношеска опера, така че изборът му на "Приключения опасни със герои сладкогласни" не е учудващ. "Приключения опасни със герои сладкогласни" е една прекрасна музикална пиеса на поета и драматурга Недялко Йорданов за деца и възрастни, които не бързат да пораснат. Музиката на Хайгашод Агасян е влязла в учебниците по пеене от първи до седми клас. Няма да е трудно да я запеят и нашите деца“, споделя режисьорът и продължава: "С много смях, театрално напрежение, песни, танци, музика и светлина младите и недотам младите актьори на Варненския театър поднасят своя спектакъл на децата на Варна, които също участват и са част от журито на конкурса за песен."

 

Четете още: Гледаме най-добрите филми на годината по време на София Филм Фест във Варна

Коментари

Новини Варна