Български джаз формации с концерти във Варна
Феновете на София Филм Фест ще могат да се насладят и на качествена музика от българската сцена във ФК
Публикувана: 12 Mar 2018 | 11:38

Освен на класно кино феновете на София Филм Фест във Варна ще могат да се насладят и на качествена музика от българска сцена с два концерта на 16-и и 17-и март.

 

В деня на откриването на фестивала – 16-и март, след прожекцията на първия филм „Квадратът“ от 19ч. в Зала1, групата Low End Theory ще допълни вечерта с концерт и коктейл в центално фоайе на ФКЦ  - Варна.

 

Музикантите от Low End Theory - Евден Димитров, Волен Милчев и Божидар Василев създават проекта през 2017 година с основната идея да свирят абсолютно импровизационна музика с джаз традиции и съвременен вид, адекватен и за клубната среда. Те смело прелитат между джаз, хаус, хип-хоп и трап бийтове, за да създадат една нова среда, наричана за кратко: електронна музика.

 

На 17-ти март гостите на фестивала ще могат да прекарат приятни музикални моменти в компанията на музикалната формация Clavexperience с музикантите: Димитър Горчаков – синтезатори, Александър Деянов - Skiller – бийтбокс и Павел Терзийски – глас. Вторият концерт ще се проведе в фоайето на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ от 20:00 часа.

 

Clavexperience създават авторска музика, като голяма част от нея се ражда на момента. Умелото преминаване през IDM, Trip Hop, Jazz, Reggae, Beats и други стилове, които смесват  представя идеите на трима артисти, съумяващи да изравнят пулса си до абсолютен синхрон и по този начин да изпълнят съзнанието на публиката по нов и освежаващ начин.

 

Деветото издание на София Филм Фест във Варна ще впечатлява с невероятна селекция от най-награждаваните филми и ще допълни радостта от изживяването със също толкова новаторска и специална музика, представена от едни от най-добрите имена на родната ни музикална сцена.

 

Коментари ( 0 )