IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Култура
19:47 | 14 март 2018
Обновен: 03:34 | 11 април 2024

Отличия от музикален конкурс получиха ученици от Варна

Надпреварата се проведе в три направления: „Класическа музика”, „Народна музика” и „Поп музика и вокални групи”

По материала работи: Пламен Янков
Отличия от музикален конкурс получиха ученици от Варна

Дипломи за отлично представяне и поощрителни награди получиха ученици от Варна в Националния конкурс „Децата на България пеят, танцуват и рисуват”, организиран от Община Шумен и СУ „Сава Доброплодни”. Събитието се проведе на 10 и 11 март в град Шумен. Целта на музикалната надпреварата е да открива и насърчава талантливи деца от цялата страна, като дава възможност за изява на техните постижения. Конкурсът е разделен в три направления: „Класическа музика”, „Народна музика” и „Поп музика и вокални групи”. 


Средно училище за хуманитарни науки и изкуства „К. Преславски“ -Варна беше представено от своите ученици в две направления: 


В „Поп музика“ от Йоана Жекова и Кристияна Рашкова от V Г клас, на които бяха присъдени дипломи за отлично представяне. Те се състезаваха във втора възрастова група, заедно с още 36 участници. Вокален  педагог - Ирина Димитрова, учител в училището.

 

В „Народна музика“ от Десислава Христова Колева и Ива Красимирова Костадинова от Х З клас, които бяха отличени с поощрителни награди. Техен вокален педагог е Росица Христова. В четвърта възрастова група участниците бяха общо 24. Участие взе и Йоанна Йорданова Недялкова - ученичка от XI клас – Хуманитарен профил, която също получи поощрителна награда. 


Журито, оценяващо певците, беше в състав Ваня Костова, Валери Костов и Кристина Иванова.

 

Черно море

 

Коментари

Новини Варна