Филм със Златна палма от Кан открива днес СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ във ВАРНА
Българска музика на живо очакват феновете на качественото кино в морската столица
Публикувана: 16 Mar 2018 | 11:05

 

Големият победител от 30-ите Европейски филмови награди и носител на Златна палма от Кан – „Квадратът“ на Рубен Йостлунд, открива  СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ във ВАРНА. Прожекцията започва в 19 ч. във ФКЦ.  По традиция след филма ще има коктейл и парти с групата Low End Theory.

 

Филмът „Квадратът“ разказва историята на Кристиан - уважаван куратор в музей за съвременно изкуство. Следващото му шоу е „Квадратът“ – арт инсталация, която провокира минувачите да бъдат алтруисти, напомняйки им, че трябва да са отговорни човешки същества. Понякога обаче е трудно да живееш според собствените си идеали: телефонът на Кристиан е откраднат, а глупавата му реакция го вкарва в неудобни ситуации. Междувременно PR агенцията на музея представя една неочаквана кампания за „Квадратът“. Реакцията е грандиозна и запраща Кристиан в екзистенциална криза.

 

След прожекцията на филма ще се състои и първият концерт от музикалната програма на СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ във ВАРНА. Кино емоциите на откриващата вечер ще бъдат допълнени от качествена българска музика в лицето на тримата музиканти от групата Low End Theorу – Евден Димитров, Волен Милчев и Божидар Василев. Те стоят и зад други български проекти като Southwick и DAYO, чиято музика наскоро попадна във влога на Уил Смит и направи международна сензация.

 

Те създават Low End Theory през 2017 година с основната идея да свирят абсолютно импровизационна музика с джаз традиции и съвременен вид, адекватен и за клубната среда. Смелото прелитане между джаз, хаус, хип-хоп и трап бийтове създадава една нова среда, наричана за кратко: електронна музика. Концертът и коктейл в центално фоайе на ФКЦ-Варна са с вход свободен, а официалното афтър парти на фестивала ще се състои в Bar "Pampero".

 

В продължение на десет дни, от 16-ти до 23-ти март 2018г,  СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ във ВАРНА ще поднесе на своите верни фенове 18 от най-добрите световно признати ленти на голям екран.

Коментари ( 0 )