IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Култура
16:30 | 19 март 2018
Обновен: 16:21 | 24 април 2024

60 години от създаването си отбеляза IV Езикова гимназия „Фредерик Ж. Кюри“ във Варна

Кметът на Варна връчи почетен плакет на директора Веселина Тотева

По материала работи: Пламен Янков
60 години от създаването си отбеляза IV Езикова гимназия „Фредерик Ж. Кюри“ във Варна

С тържествен концерт в зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта IV Езикова гимназия „Фредерик Ж. Кюри“ отбеляза своята 60-а годишнина.

 

 

 

Празникът уважиха кметът на Варна Иван Портних, директорът на Френския институт в България Фабиен Флори, почетният консул на Франция и Германия във Варна Недялко Неделчев, почетният консул на Кралство Испания във Варна Христо Досев, представители на Посолството на Кралство Испания в България, настоящи и бивши възпитаници на училището, преподаватели, директори и много ученици.

 

 

„За мен е огромна чест и удоволствие да бъда част от празника по случай 60-годишнината на IV езикова гимназия "Фредерик Ж. Кюри"! Със своята богата история, с отличните постижения на учениците, с високия професионализъм на преподавателите, Вашето училище вече 60 години е символ на успешната образователна система във Варна! Това ни задължава да работим за създаване на още по-добри условия за нашите деца, затова догодина трябва да започнем разширение и обновяване на сградата на училището", каза в приветственото си слово кметът Иван Портних.

 

 

Той благодари на учителите за техния висок професионализъм, а на учениците пожела да прославят гимназията и Варна, както повеляват дългогодишните традиции на училището. В знак на признателност към всеотдайната работа на ръководството и на целия екип кметът връчи почетен плакет на директора Веселина Тотева.

 

 

Черно море

Коментари

Новини Варна