IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Култура
12:30 | 19 март 2018
Обновен: 01:49 | 28 март 2024

Изложба живопис на Ивайло Евстатиев реди галерия "Арт Маркони"

Темата е „Пролетно капричио”

По материала работи: Слав Велев
Изложба живопис на Ивайло Евстатиев реди галерия "Арт Маркони"

В унисон с капризите на времето, галерия "Арт Маркони" кани ценителите на поредната изложба на Ивайло Евстатиев, която ще ги потопи в жизнерадостната цветност  на плахата, настъпваща пролет. Откриването на експозицията е на 22 март от 18.30 часа. „В творбите на Ивайло Евстатиев винаги се усеща свободното настроение, ефектният стил, изобилстващ с неочаквани отблясъци на светлината и виртуозното боравене с тонове и полутонове, бягство от натурата, следване на свой, непредсказуем ритъм. Това споделя галеристката Ваня Маркова. Характеристиките на музикалният термин „capriccio”  изцяло покриват впечатлението от експозицията, а двете музикални композиции се очертават, като своеобразен акцент в нея.

 

Ивайло винаги е успявал да се абстрахира от сериозните теми, драматичните обрати и нагнетяващите настроения, съпътстващи днешният ден. И не защото няма своя позиция - напротив. Той обаче, винаги разграничава и преодолява личните, за да даде превес на творческите. Изкуството му носи детската чистота и естествен възторг от красотата, без да изглежда пресилено наивно. Това е неговият начин да запази крехкия баланс на ранимата творческа чувствителност. И успява. Редуване на топла и студена гама, леки цветни нюансирани преливания, потъващи в искрящо бяло…един ежеминутно променящ се спектър на вибрации.  Живо, игриво, увличащо и непредсказуемо – истинско capriccio“, допълва Ваня Маркова.

 

Четете още: Културен афиш от 19 март до 25 март

Коментари

Новини Варна