IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Култура
10:30 | 11 април 2018
Обновен: 09:57 | 16 април 2024

Сборна изложба – живопис показва галерия „Ларго“

„Пролетна песен“ е събрала творби на 4-ма съвременни български художници

По материала работи: Слав Велев
Сборна изложба – живопис показва галерия „Ларго“

До 24 април в галерия Ларго ценителите могат да разгледат най-новите картини на четири съвременни български художници – Валери Ценов, Нели Ценова и Николай Няголов от Пловдив и Стефан Георгиев от Велико Търново. Изложбата е посветена на пролетта, този най-прекрасен и жизнеутвърждаващ сезон, а заглавието на експозицията е „заето” от едноименната творба на Валери Ценов.

 

Валери Ценов работи в областта на маслената живопис, акрила и акварела. Има над 60 самостоятелни изложби в България и по света, както и множество престижни награди.

Нели Ценова използва реалността като изразно средство, стилът й често е определян като “магичен реализъм”. Галеристката Нели Вълчева я определя като изключително прецизна и отговорна към работата и творчеството си. Нели Ценова присъства в домовете и колекциите на почитатели от България, Франция, САЩ, Турция и др.

 

Николай Няголов има реализирани над 30 самостоятелни изложби у нас и в чужбина. Негови творби са притежание на частни колекционери, както и на няколко музея за изобразително изкуство в България и чужбина. Николай Няголов работи в областта на живописта, рисунката и неконвенционалните форми в изкуството.     

     

Стефан Георгиев работи в областта на живописта, илюстрацията и батика. Има над 30 самостоятелни изложби у нас и в цяла Европа.

Изложбата продължава до 24 април.

 

"Турандот" тази вечер във Варненската опера

Коментари

Новини Варна