IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Култура
11:37 | 12 април 2018
Обновен: 06:02 | 15 април 2024

Млад творец показва живопис в арт салона на Апелативния съд

„Тайната градина“ е първата самостоятелна живописна изложба на 12-годишният Ованез Салбашян

По материала работи: Слав Велев
Млад творец показва живопис в арт салона на Апелативния съд

Живопис на 12 годишния Ованез Салбашян, възпитаник на школа „Дедал“ и ученик в НУИ „Добри Христов“ редят в арт салона на Апелативен съд-Варна.

 

Школата по изкуства за  талантливи деца и младежи в неравностойно положение „Дедал“ и Апелативен съд – Варна  канят ценителите на изкуството днес от 16,30 на откриването на на „Тайната градина“ - първата самостоятелна живописна изложба на Ованез Салбашян.

 „Самороден талант, изключително талантлив с вече изграден стил и начин на работа“ – това е кратката и висока оценка за Ови, която дава Цветан Кръстев – преподавател в школа „Дедал“. „Това момче не се бои да експериментира, да смесва техники и различни декоративни елементи в своите картини“.

 

Ови расте край морето и сигурно затова не пести цветовете и техниките, с които рисува. Обича да го прави по всяко време. Обича умния си телефон, но и приятелите, с които споделя малкото свободно време, за да поскитат из Морската градина. Ови има своите детски мечти, а една от тях е да навлезе в необятния свят на дизайна. Ние му го пожелаваме, но преди това ще го аплодираме за първата му самостоятелна творческа изява.

 

Създаването на постоянна експозиционна площ в Апелативен съд - Варна за презентиране творбите на младите творци и техните преподаватели от школа „Дедал“, стана възможно след подписването на Меморандум за партньорство между съда и Школата през 2016 година. Първият изложбен салон в съдебната институция е социален ангажимент на Апелативен съд – Варна и нашата институционална подкрепа на цялостната дейност на Дедал.

 

Коментари

Новини Варна