IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Култура
17:26 | 12 април 2018
Обновен: 10:19 | 15 април 2024

Разкриха официалния плакат на 71-ия фестивал в Кан

Той е дело на 27-годишния графичен дизайнер Флор Макуин и е вдъхновен от снимка на известния френски фотограф Жорж Пиер

По материала работи: Деян Михайлов
Разкриха официалния плакат на 71-ия фестивал в Кан

Страстната целувка между Жан-Пол Белмондо и Ана Карина в култовия филм на Жан-Люк Годар „Лудият Пиеро“ бе избрана да украси официалния плакат на предстоящия фестивал в Кан.

Плакатът е дело на 27-годишния графичен дизайнер Флор Макуин и е вдъхновен от снимка на известния френски фотограф Жорж Пиер. Кадърът е от „Лудият Пиеро“, в който героите на Белмондо и Карина са любовници, установили се за кратко на френската Ривиера. Именно тук се провежда и най-бляскавият фестивал в света на киното.

За своята 30-годишна кариера, стартирала в началото на 60-те, Пиер е работил с някои от най-големите имена във френското кино, сред които са Годар, Жак Ривет, Луи Мал, Робер Енрико, Клод Соте и Бертран Таверние, както и с полските режисьори Анджей Зулавски и Анжей Вайда.

Миналогодишният постер на фестивала в Кан предизвика противоречиви коментари. Причина за тях бе снимката на италианската легенда Клаудия Кардинале, която явно беше доста обработена и актрисата, известна със своята пищна фигура, изглеждаше значително по-слаба.

Както вече съобщихме, 71-вото издание на фестивала ще се проведе от 8 до 19 май, а на откриването ще бъде показан филма с Пенелопе Крус и Хавиер Бардем „Everybody Knows“. Председател на международното жури тази година ще бъде актрисата Кейт Бланшет

cinefish.bg

Коментари

Новини Варна