IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Култура
12:20 | 18 април 2018
Обновен: 20:20 | 14 март 2024

Андрей Звягинцев в журито на фестивала в Кан

„Всички знаят“ на Асгар Фархади с участието на Хавиер Бардем и Пенелопе Крус открива фестивала

По материала работи: Деян Михайлов
Андрей Звягинцев в журито на фестивала в Кан

Той е един от най-уважаваните руски режисьори за последните години. Андрей Звягинцев е и сред любимците на фестивалната публика в Кан и тази година ще бъде един от членовете на международното жури. Така той ще се присъедини към Кейт Бланшет, която ще бъде председател на журито, връчващо мечтаната „Златна палма“.


Новината обяви артистичният директор на фестивала Тиери Фремакс, който подчерта, че журито ще се състои от 5 жени и 4 мъже. Той обаче отказа да разкрие други имена.


Звягинцев е сред фаворитите на Кроазет, като за последните 11 години 4 негови филма са имали премиера именно по време на фестивала. Три от тях са участвали в официалния конкурс: „Изгнание“, „Левиатан“ и „Нелюбов“, а „Елена“ е включен в конкурса „Un Certain Regard“ през 2009 г.
В журито тази година влизат още Кристен Стюарт, Дани Вилньов, Чанг Чен, Робърт Гедигян, Леа Сейду. Фестивалът в Кан ще бъде открит на 8 май с филма на Асгар Фархади „Всички знаят“, а в главните роли са Хавиер Бардем и Пенелопе Крус.


Cinefish.bg

 

Коментари

Новини Варна