IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Култура
16:40 | 20 април 2018
Обновен: 12:07 | 27 април 2024

Огромен макет на земното кълбо става класна стая за варненчета

Инициативата е по повод Международния Ден на Земята

По материала работи: Пламен Янков
Снимка Авторът

Огромен глобус с диаметър 6 метра и половина се превърна в класна стая за малките посетители в един от големите търговски центрове във Варна. Инициативата се организира с подкрепата на Община Варна и е по повод международния Ден на Земята. Целта на кампанията е по атрактивен начин да насочи вниманието на подрастващите към проблемите, които застрашават бъдещето на Земята и да се пробуди у тях съпричастност към мисията за опазване на природата. 

 

Необичайното училище – модел на земното кълбо е създаден с помощта на сателитни снимки.

 

По случай Деня на Земята 22 април, който се празнува в стотици държави по цял Свят. Правят се много инициативи сме направили едно своеобразно училище около този макет на глобуса, който се отваря. Става като класна стая. Ще влизаме вътре около него се правят игри. Въобще много интересни неща, отбеляза Мирослав Михов, актьор, аниматор и съорганизатор на инициативата.

 

Интерактивните игри и занимания се провеждат в отделни серии с продължителност с между 40 и 50 мин, като в рамките на регламентираното време в кълбото могат да влизат групи от по 25 деца. Под формата на образователни игри малките изследователи имат възможност да научат нови факти за устройството и географията на Земята. Към момента в кампанията във Варна има записани над 350 деца, а инициативата ще продължи до 22 април.

 

ЕМИЛ ДАМЯНОВ

Коментари

Новини Варна