Дипломати, журналисти и актьори ще четат европейска литература в Нощ на литературата
Литературната нощ ще започне в 17 часа в Регионална библиотека „Пенчо Славейков”
Публикувана: 9 May 2018 | 12:06

Тазгодишното издание на Нощ на литературата във Варна съвпада с Деня на Европа, 9 май. На 11 места в града ще бъдат представени съвременни текстове от литературите на България, Ирландия, Испания, Италия, Португалия, Франция, Чехия, Швейцария, Швеция и Холандия. Изкушените от литературата ще могат да чуят предварително подбраните откъси в превод на български, както и на езика, на който са написани.

 

 Литературната нощ ще започне в 17 часа в Регионална библиотека „Пенчо Славейков”, където от 18 до 22 часа варненци и гостите на града ще слушат на живо откъси от романа „Фини прахови частици”, представени на живо от автора - Ангел Игов, специален гост на Нощта във Варна. По същото време на всеки половин час започват четенията във всички „читателски гнезда”, като сред четците са дипломати, журналисти и актьори.

 

 Нощта на литературата във Варна ще продължи и на следващия ден – 10 май, когато Игов ще вземе участие в литературен разговор и дискусия на тема „Културата на неучастие и възможностите за промяна“.

 

Организатори на събитието във Варна и през 2018 г. са Младежка фондация „Аморфа“ и

Дирекция „Култура и духовно развитие“ към Община Варна.

Коментари ( 0 )