IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Култура
10:20 | 17 май 2018
Обновен: 21:48 | 23 април 2024

45-годишен юбилей отпразнува варненската детска градина „Мечо Пух“

Любовта към децата ме подтикна да стана учителка, сподели Румяна Ангелова, която вече 41 години е част от колектива

По материала работи: Пламен Янков
45-годишен юбилей отпразнува варненската детска градина „Мечо Пух“

С РАЗНООБРАЗНА И ПЪСТРА ПРОГРАМА бе отбелязан празникът на детската градина. 

 

ПОЛИНА ПЕТРОВА

Снимки ПЛАМЕН ГУТИНОВ

 

45-годишен юбилей отпразнува варненската детска градина „Мечо Пух“. Деца и учители бяха подготвили пъстра програма, в която малчуганите от всички групи разкриха своите таланти и артистични заложби. Около 180 момченца и момиченца се обучават в градината. С тях работят 12 педагози, логопед и учител по музика. 

 

Румяна Ангелова е преподавател в детска градина „Мечо Пух“ вече 41 години. Радостна и удовлетворена съм от възможността да работя в такъв колектив толкова време, сподели тя. „Любовта към децата ме подтикна да стана детска учителка. И до днес в работата ме мотивира възможността да ги науча на неща, които ще са им полезни в живота занапред“, допълни Румяна Ангелова. На въпрос, съжалявала ли е някога за избора да се посвети на тази професия, тя отговори: „Когато човек обича работата си и я върши с ентусиазъм и творчески дух, намира сили да преодолява трудностите. С желание и любов работя толкова години и съм щастлива в тази детска градина“. Учителката не пропуска и да благодари на хората, които са й подали ръка в началото. „Дължа много на всички директори, които са ми гласували доверие през годините и най-вече на първата, която ми  подаде ръка и ме покани да стана част от колектива на детска градина „Мечо Пух“ - Стефка Атанасова“, подчерта тя. Опитната учителка отбеляза, че всяка година децата са различни, и това е нормално. „Днес са по-освободени от преди. . Това в някои моменти създава трудности в нашата работа, но пък от друга страна е по добре“, призна тя. „Най-важното, на което искам да ги науча са добрите взаимоотношения, които ще им дадат възможността да преодоляват с лекота конфликти, ако възникнат такива в тяхното ежедневие. Държа на добрите обноски. Другото, на което държим всички в градината е да предадем на децата чувството на патриотизъм. Предаваме го на всяко следващо поколение с много от инициативите в детската градина“, подчерта учителката. 

 

В градината проявяват отношение и към приемствеността в педагогическия персонал. „Има млади колеги, които проявяват интерес към работата. Винаги когато са ме молили за съвет съм била съпричастна. Помагала съм, било с материали или с добра дума“, отбеляза Румяна Ангелова. Тя поздрави всички колеги за празника и пожела да продължат да поддържат приятелските взаимоотношения в колектива. 

 

ДЕЦАТА ПОКАЗАХА, че са готови да вземат цялото земно кълбо в ръцете си. 


 

За качествената работа на педагозите в детската градина благодари и изпълняващият длъжността директор Драгомир Бакалов. „Горд съм, че колегите прилагат в работата си редица иновации, които надхвърлят рамките на държавните образователни стандарти“, подчерта той. 

 

За празника си детската градина е получила като подарък изцяло обновен сайт. Във връзка със значимата годишнина бяха подредени и няколко изложби. Експозициите разкриха уменията на малчуганите в различни сфери. Изложбата „Обичам и пазя природата“ е свързана със засаждането и грижата за ред растения. В рамките на инициативата малчуганите си припомниха характерните особености на сезоните. Експозицията „Работилничка за красота“ показа изделия, изработени от естествени материали. Малчуганите показаха наклонност и към журналистическата професия с ателието по колаж и декупаж „Тайните на един вестник“. 

 

И ЛЮБИМИЯТ НА ВСИЧКИ МЕЧО ПУХ се включи в танците

 

 


РАЗНООБРАЗНА ХОРЕОГРАФИЯ, подходяща за децата от различните групи в градината. 
 

 

 

 

ВСИЧКИ МАЛЧУГАНИ бурно аплодираха изявите на своите приятели от градината. 
 

 

 


КОСТЮМИТЕ също бяха впечатляващи. 
 

 

 


ДЕЦАТА ИЗПЪЛНИХА сценичните си задачи с усмивка

 

 

 

Коментари

Новини Варна