Фестивал създава клипове Защо обичам Варна
След награждаването ще бъде проведен музикалният конкурс Киното, моя любов моя песен
Публикувана: 21 May 2018 | 16:22

Работилници - по заснемане и монтиране на клипове на тема „Защо обичам Варна“, по драматургия, анимация, актьорско майсторство и музика са предвидени в рамките на фестивала за детско и младежко медийно изкуство "Арлекин", който ще се проведе за  седма поредна година във Варна от 9 до 12 юни. Форумът се реализира от едноименното сдружение с подкрепата на община Варна. В събитието са включени разделите: кино и телевизия, радиопредавания, ютуб канали и музикален конкурс за изпълнение на песни  от филми. Участниците са деца и младежи  от България,  Белгия,  Бразилия,   Германия ,  Гана,  Грузия,  Италия,  Индия,  Израел,  Македония,   Молдова, Полша,   Русия, Сърбия ,  Франция,   Хърватска  и Украйна. 

 

Фестивалът ще стартира на 9 юни от 19 ч. с шествие - тип уличен театър, което ще завърши с тържествен концерт пред входа на Морска градина. Официалното откриване е на 10 юни от 9,30 ч. в зала „Пленарна“ на Община Варна. Програмата включва още представяне на медийни продукции и защита пред професионално жури, уъркшопове с лектори  доц. Юрий Дачев, доц. Радостина Нейкова и инж. Валя Ковачева. Специален гост преподавател и член на жури щe e италианският актьор, драматург и режисьор Фабрицио Романьоли.

 

Награждаването на отличените медийни продукти в различните категории ще бъде на 12 юни от 20 ч. в Летен театър в Морската градина. След това ще бъде проведен музикалният конкурс "Киното, моя любов моя песен" за изпълнение на песни от филми,  с директор  доц. Етиен Леви.  

Коментари ( 0 )