IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Култура
16:09 | 12 юни 2018
Обновен: 07:51 | 15 април 2024

Посланикът на САЩ и съпругата му дойдоха за премиерата на „Улична сцена“ във Варна

Продукцията бе под диригентството на маестро Грегъри Бухалтер от „Метрополитън опера“ с участието на симфоничния оркестър на Ашдод – Израел

По материала работи: Пламен Янков
Посланикът на САЩ и съпругата му дойдоха за премиерата на „Улична сцена“ във Варна

Посланик Ерик Рубин.

 

Ерик Рубин, посланик на САЩ в България, и съпругата му Никол, бяха специални гости на премиерата на операта „Улична сцена“, която бе представена във Фестивалния и конгресен център. Продукцията бе под диригентството на маестро Грегъри Бухалтер от „Метрополитън опера“ с участието на симфоничния оркестър на Ашдод – Израел. Събитието е част от богатата програма на 19-ата Музикална академия и 7-ата Оперна академия на българо-американската концертна агенция „Варна Интернешънъл“, подкрепени от община Варна. В музикалните прояви участват творци от „Метрополитън опера“ и „Ковънт Гардънт“.


Поздравление към организаторите и участниците в музикалните академии отправи кметът на Варна Иван Портних. „Чудесно е, че подновяваме традицията от творчески събития в нашия град, организирани от „Варна интернешънъл“. Вярвам, че заедно ще продължим да ги развиваме и надграждаме, като даваме възможност на млади творци и изявени професионалисти да се представят пред варненската публика, която е с високи критерии и добър музикален вкус“, каза кметът. Той използва повода, за да честити рождения ден на Калин Чонев - директор на агенцията, като му благодари за приноса за развитието и задълбочаването на културния обмен между България и САЩ.

 

Продукцията бе под диригентството на маестро Грегъри Бухалтер от „Метрополитън опера“ с участието на симфоничния оркестър на Ашдод – Израел.


 

Приветствие към участниците отправи и Ерик Рубин, който благодари на Калин Чонев и на съпругата му, като подчерта, че оценява усилията им за „привличането на талантливи музиканти и артисти от целия свят в този красив град“. „Щастлив съм да науча, че сред артистите днес има представители от САЩ, България, Исландия, Индия, Коста Рика, Израел и други държави. Тяхната съвместна работа е доказателство, че изкуството и музиката може да ни обедини, без значение от нашата националност, език или политически възгледи“, допълни посланик Рубин. 


Поздравления към участниците отправи и проф. Красимир Методиев, почетен консул на Израел във Варна.


Фестивалните събития продължават - VII оперна академия с майсторски класове за оперни изпълнители, пианисти и диригенти ще бъде до 17-ти юни, когато е последното събитие в концертния цикъл. Във ФКЦ предстои представяне на операта „Лястовичката” на Джакомо Пучини – с две представления на 16 юни от 11 и от 19 ч. и на 17 юни от 19 ч. На 6 юни пък приключи XIX лятна музикална академия с майсторски класове за певци, инструменталисти и диригенти, водени от видни международни изпълнители и педагози, специалисти в различни области на музикалното изкуство от САЩ и Европа.

 

Черно море

 

Коментари

Новини Варна