IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Култура
09:32 | 10 юли 2018
Обновен: 14:08 | 25 април 2024

Ивайло Филипов: Няма значение на какъв език пея, важното е песента да е хубава

Цял живот ще съм благодарен на Филип Киркоров за шанса, който ми даде с поканата да участвам в турнето му, когато бях едва 7-годишен, казва младият изпълнител

По материала работи: Слав Велев
Ивайло Филипов: Няма значение на какъв език пея, важното е песента да е хубава

Ивайло Филипов е един от талантливите млади български изпълнители, който e популярен и в Русия. Той е с 10 години опит на сцената. Стана известен като любимец на Филип Киркоров, когато звездата го включи през 2007 г. в турнето си в България. Тогава Ивайло е едва седемгодишен. Финалист е в няколко риалити формата както в България, така и в Русия. В момента учи в Музикалната академия в Москва. Печелил е награди от различни конкурси. Освен певец той е текстописец и автор на музика. Предстои представянето на авторските му песни, едната от които е песен за Световното  първенство по футбол в Русия 2018 г. със заглавие Go! Go! Football. Песента Ивайло ще представи в България за първи път по време на национално турне, в което ще участва заедно с някои от най-популярните изпълнители у нас в момента. Концертът във Варна ще е на 11 юли, а в родния му град Бургас – на 14-и. До края на лятото Ивайло ще е в България, след което му предстои участие в конкурса за млади изпълнители New wave в Сочи, след като беше избран на предварително прослушване да продължи от отбрано жури, сред което известни музиканти и певци начело с Филип  Киркоров.

 

- Иво, предстои ти участие в два големи концерта съвместно с най-популярните изпълнители на България в момента. Какво означават за теб тези изяви?

- Тези две участия за мен са много важни и ми дават шанс за нови изяви в България. Много се радвам, че отново ще съм на нашата българска сцена.
 

 

 

- Ще представиш авторска песен за световното първенство по футбол. Разкажи повече за нея?

- Аз съм голям фен на футбола и затова реших да напиша песен за Световното първенство, още повече, че то се провежда в Русия. Ще включа песента в моя първи албум. Скоро излезе и клипът към нея. Аз пиша музика отскоро, на сърце ми е повече да пея и няма значение на какъв език, важното е песента да е хубава. Например аз пея песни на български, руски, английски, италиански, испански език.
 

- Изпълняваш песни на много от най-големите световни изпълнители, коя от тях е най-скъпа за теб?

- Имам много любими песни за изпълнение: George Michael – Careless Whispers, Michael Jackson-Billie Jean, Bruno Mars-Uptown Funk, Enrique Iglesias – Bailando, Luis Fonsi-Despacito, Justin Bieber-Let Me Love You, Avichi-Wake Me Up, Alan Walker-Faded, Alan Walker-Alone и др.

 

-  От кои изпълнители си се учил?

- Учил съм се от много изпълнители, защото всеки от тях има нещо свое индивидуално, което ми харесва. А от Michael Jackson  и  Bruno Mars съм се учил да танцувам.


 

-  Защо реши да се занимаваш с музика?

- Още от малък заобичах музиката. Може би е наследствено от баща ми, който е музикант, много добър саксофонист.

 

 


 

- Как намираш шоубизнеса у нас в момента и как ще го сравниш с този в Москва?

- Аз не съм звезда от национален мащаб и затова все още не мога  и  не искам да давам оценки за шоубизнеса в България или в друга страна.

 

- Какво мислиш за максимата „Музикант къща не храни“?

- Не съм съгласен с това, че “Музикант къща не храни”. Според мен всичко зависи от желанието на човек, а от значение е и късметът.


 

- Роден си в Бургас, какво означава за теб връзката с морето?

- Аз много обичам моя роден град. Естествено, че където и да отида, ми липсва топлият климат и полъхът на морето, което ме зарежда с положителна енергия. Когато живеех в Бургас, всяка сутрин бягах в Морската градина, спортувах, наслаждавах се на морето и се зареждах с неповторими емоции.
 

- Какво те вдъхновява?

- Не мога да назова нещо конкретно, което ме вдъхновява, защото според мен вдъхновението е нещо необяснимо, което се проявява в различни ситуации от живота.
 

- Кое е най-голямото признание за таланта си, което си получил до момента?

- Получавал съм много награди от международни конкурси, но най-голямото признание за мен това е публиката,  нейните аплодисменти. Много е приятно да виждаш, че наистина доставяш радост на хората с това, което правиш.

 

- През 2007 г. Филип Киркоров те включва в турнето си, какво означава за теб тази възможност?

- В 2007 г., когато имах честта да участвам в концертното турне на Филип Киркоров в България, бях само на 7 години. Не мога да повярвам, че звезда от подобен ранг оцени моя талант и ми даде възможност да се изявя на голямата сцена. Цял живот ще съм му признателен за този шанс.
 

- За какво мечтаеш оттук нататък?

- Мечтая да стана световноизвестен изпълнител, който да радва хората с песните си и да даде своя принос за развитието на музиката. Много ми се иска един ден да имам възможност да направя дует с изпълнители като Шон Мендес, Бруно Марс, Джъстин Бибър, Джъстин Тимберлейк, Колдплей, Имейджан Драгонс и др., както и с Графа, Васил Найденов, Лили Иванова, Павел и Венци и др. Поставил съм си за цел също да напиша песен за моя роден град Бургас, с която да участвам на конкурса “Бургас и морето”.


Полина Петрова
 

Коментари

Rickypealk ( преди 2 години )
ulawnuffgyf yjqayxgthjs vifwwwkvtyt lutbbedduip bpcgxkgqzxx amxeqaoboag cqsxomqydpu hfjmqoucvxo xckwpxderiq yhokrjjbljv unqxlqknrdu pqfnkdjemtl tmycswlhdsg fqkifnelxek ezrebfcvmbz bxdvdabzetn aqitdawyuil cjxygkvlwxx ibpokjhykxp mduykzgfazh mymkghzenqt eunpmwjhike http://dar-tom.pl/userfiles/file/72339598913.pdf
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна