IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Култура
12:54 | 11 юли 2018
Обновен: 03:25 | 17 март 2024

Благотворителен концерт във Варна събира съпричастни към битката с рака на гърдата

Събитието ще се проведе на 11 юли, от 18,30 часа в Тракийско дружество "Капитан Петко войвода"

По материала работи: Слав Велев
Благотворителен концерт във Варна събира съпричастни към битката с рака на гърдата

Благотворителен концерт във Варна ще подкрепи тазгодишната благотворителна кампания Avon срещу рака на гърдата „От любов към живота".  Концертът ще се проведе на 11 юли (сряда)  от 18.30 часа в Тракийско дружество "Капитан Петко войвода" (бул. Владислав Варненчик 61).  В събитието безвъзмездно ще вземат участие варненски таланти от всички възрасти с награди от национални и международни конкурси. Сред участниците са ДГ "Синчец", Роберта балет, Клуб по спортни танци "Одесос Денс 1975", възпитаници на ОУ "Антон Страшимиров" с преподаватели Николай Докторов (кавали) и Недко Царев (гайди), Школа по народно пеене с преподавател Добринка Колева при НЧ "Васил Левски", Танцова школа "Възрожденци", Школа по народно пеене с преподавател Калина Германова към Тракийско дружество "Капитан Петко войвода", Симона Иванова-солистка на ДВГ"Сребърни звънчета ", Балетно студио "Звездна дъга", Жасмин Стоянова - Фондация "Димитър Бербатов".

 

Организатор на концерта във Варна са Посланиците на хуманността Маргарита Бериша и Маргарита Джурова, както и зоналният мениджър гр Варна – Мария Борисова.

 

В сърцето на благотворителна кампания „От любов към живота“, която се провежда за 17 поредна година в България и тази година са Посланиците на хуманността, избрани сред Представителите на Avon от 20 града в България. Тяхната основна задача ще бъде да популяризират кампанията и да разпространяват посланията й до колкото се може повече хора. 35-те дами са представители на от различни градове на страната и са избрани на база на тяхната мотивираност и отдаденост към каузата. 100% от печалбата от розовите благотворителни продукти, Avon и през тази година ще дари на своя партньор в България – фондация „Една от 8“. Събраните средства отиват в подкрепа на жените, борещи се с рака на гърдата и техните семейства и се изразяват в осигуряване на безплатна психологическа, юридическа, информационна и практическа помощ.

 

В рамките на инициативата предстоят много активности, сред които турне „БЛАГОДАРЯ от любов към живота“. То ще премине по Пътя на надеждата през основни градове в страната. В определени дати там ще бъде разположен специален щанд, на който хората ще имат възможност да научат повече за „От любов към живота“, да поръчат своя розов продукт в подкрепа на кампанията и да се забавляват с интерактивните игри и занимания. Кампанията ще бъде съпътствана и от локални инициативи в цялата страна, които ще бъдат организирани от Посланиците на хуманността. Тe ще имат за цел също така да съберат средства за каузата. Повече за нея може да разберете на специално създадения сайт www

Коментари

Новини Варна