IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Култура
11:40 | 16 юли 2018
Обновен: 17:33 | 13 март 2024

Георги Мамалев представя във Варна първата си книга

„Усмихни се, човече!“ излиза в съавторство с Весел Цанков

По материала работи: Ставри Таргов
Георги Мамалев представя във Варна първата си книга

Читателите отдавна свикнаха на писателските “подвизи” на някои от популярните ни артисти. Стаените поетични вълнения видяха “бял свят” и приобщиха читателите с духовните терзания на аркашките. А други написаха своите спомени, от които надничат театрални събития, телевизионни премеждия, киноистории, любовни драми и т.н.

 

Георги Мамалев е повече от театрален и филмов шемет. Един от знаковите артисти на България. Втурнал се на филмовия екран още като войник във филма “Като песен”, сниман във Варна (как ще забравя Варна, та тя е като неповторима любима, смее се актьорът), Георги Мамалев продължава своята житейска и творческа одисея, белязана от таланта и...усмивката му. Може ли да се забрави ролята му в “Оркестър без име”? А цялата 10-годишна поредица на шоуто “НЛО”?

 

А другите му роли от театралната сцена и филмовия екран? Но колцина знаят, че той в началото на актьорската си кариера е бил ...метеоролог. После – главен градинар. Един от първите, втурнал се с моноспектакъл в България за малките и големите хора -  “Свидетел по дело №1” за Тодор Живков.

 

И колко много неща ще “изплуват” от соца в неговите откровения и какво е общото между соца и...стрийптиза. Внезапно и неочаквано, словото на Георги Мамалев се “лее” от страниците на първата му книга. А в нея има от всичко –детство и училище, казарма и семейна кухня, улицата и колегите без грим и пудра...

 

Книгата му „Усмихни се, човече!“ излиза в съавторство с Весел Цанков и е от поредицата “Любимци на публиката”. А премиерното й представане ще бъда на 18 юли, сряда, от 19 часа в книжарница “Сиела” на ФКЦ - Варна. Там актьорът и авторът Георги Мамалев ще отговаря на удобни и неудобни въпроси и ще дарява автографи.

 

А който вече е прочел книгата му е повече от убеден, че тя трябва да има продължение. Защото е написана с усмивка и се чете... с усмивка.
 

Кирил Аспарухов

Коментари

Новини Варна