IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Култура
14:12 | 9 август 2018
Обновен: 16:50 | 24 април 2024

Нова самостоятелна изложба подреди гл. старшина Миглена Шегенова

Командирът на ВМС контраадмирал Митко Петев откри експозицията

По материала работи: Борис Проданов
Нова самостоятелна изложба подреди гл. старшина Миглена Шегенова

Дама с пагони – гл. старшина Миглена Шегенова отново представи творби подредени в изложба, която беше официално открита във фоайето на ФКЦ във Варна. В присъствието на свои колеги военнослужещи, събитието година уважи и командирът на ВМС контраадмирал Митко Петев.

 

При откриването той акцентира върху факта, че флотът има и техника, и хора. А именно хората носят в себе си заряда на красотата и позволяват нещата на море да се случват.

 

Миглена Шегенова е родена в Сливен, в семейство на офицер и от малка проявява интерес към рисуването. Завършила е  Художественото училище в Трявна. През 2001 г. е назначена за кадрови военнослужещ във ВМС и като гл.старшина творческият й път я съпътства заедно със служебния. Тя представя свои картини в галерии във Велико Търново, Трявна и Варна, а това е нейната 8-ма самостоятелна изложба, посветена на празника на ВМС. Член е на творческия клуб към Съюза на офицерите и сержантите от запаса във Варна, а от 2014 г. е член и на Съюза на българските художници.

 

23 платна представят емоциите, които е изпитала гл. старшина Шегенова при посещенията си във Франция, Италия и Монако.

Паралелно с тази изложба отвори врати и благотворителна експозиция на Веси Георгиева.

 

Двете художнички бяха наградени от командира на ВМС контраадмирал Митко Петев.

 

Още по темата: Изложба по случай 139 години ВМС показва живота на моряка

Коментари

Новини Варна