Фенове срещат любими актьори и режисьори на фестивала "Любовта е лудост"
Предвидени са срещи-разговори, представяне на книги и възможности за автографи и снимки
Публикувана: 20 Aug 2018 | 14:06

Наближава 26-тият международен филмов фестивал "Любовта е лудост". По време на филмовата надпревара  зрителите могат да получат автографи, да проведат срещи-разговори с любими актьори и режисьори, да се снимат с тях и да присъстват на представянето на книгите на Мария Лалева и Георги Тошев. Срещите са в централното фоайе (срещу билетния център) на комплекса.

 

На 25 август от 17:30 ч. предстои среща с Ники Илиев и Бойко Кръстанов. От 18:00 ч. е срещата с Лилия Маравиля, Стефания Колева, Деан и Дарин Ангелови.

На 26 август: 17:30 ч. -  среща с Велислав Павлов и Весела Бабинова

На 27 август: 17:30 ч.  -  среща с Яна Маринова и Башар Рахал

На 28 август: 15:30 ч.  -  среща с Юлиан Костов и от  17:30 ч. Среща с Геро и Ясен Григоров

На 30 август: 17:00 ч. -  среща с Мария Лалева, централно фоайе

И на 31 август: 16:00 ч. Прожекция и представяне на новата книга на Георги Тошев "ИСТОРИЯТА НА АББА.PS", зала 5

 

Малко повече за книгата на Георги Тошев: MAMMA MIA! ФИЛМЪТ. Всеки друг музикант, напуснал сцената преди десетилетия, можеше да мине незабелязано, особено днес в ерата на музикалното свръхпредлагане, споделя авторът. Но не и групата, продала легално 400 милиона албума и произвела 19 хита, оглавили световните класации в продължение на 10 години. Група, която успя да превърне първите букви на малките си имена в световен бранд. Няма значение дали светът обича или не тяхната музика, но знае кои са АББА. Преди 10 години в първата MammaMia! бяха инвестирани 52 млн. долара, филмът донесе повече от 600 млн. долара приход и бе гледан от над30 млн. зрители по света. Стискаме палци новата филмова версия да бъде по-златна от предходната.

 

Стихосбирката „Личен архив“ е първата стихосбирка на поетесата Мария Лалева. Редакторът Маргарита Петкова подбира творби от над двеста стихотворения, писани повече от десет години. Включените стихове представят Лалева най-ярко от гледна точка на емоционалност и честен маниер на писане на поезия. Характерните за нея къси стихове със запомнящ се финал се налагат като запазена марка още с първата й книга. Лириката й засяга темите за любовта, прошката и самотата. За ценителите на римуваните словесни форми стиховете в „Личен архив“ са едно чудесно предизвикателство и допир с един експресивен темперамент и ум.

 

„Не съм ви ближна“ е втората стихосбирка на поетесата Мария Лалева. Редактор е отново Маргарита Петкова. За разлика от първата „Личен архив“, в която са подбрани творби от различни периоди, в „Не съм ви ближна“ са включени само най-новите й стихове. Емоционално и философски тези творби са по-наситени, темите обхващат дълбочината на реакцията на автора спрямо света, болката, предателството. Запазва се характерният й стил на кратък изказ със задължителния мощен финал. Без излишна словесна орнаментика и със стремеж към изчистени описания на състояния, с втората си стихосбирка Мария Лалева се утвърждава като честен и завладяващ автор на поезия.

 

Бенисио Дел Торо в новия филм на Оливър Стоун

В Жеравна, в носия: Бен Крос взе българска булка!

Коментари ( 0 )