"Етно ритми" завладяват Златни пясъци
Над 300 участници ще покажат своите умения
Публикувана: 5 Sep 2018 | 20:04

Третият фолклорен фестивал "Етно ритми – Златни пясъци" 2018 ще се проведе в четири дни от 6 до 10 септември 2018 г. в к. к. Златни пясъци - Варна. Организатори са Сдружение с нестопанска цел Общности, опознаване, култура и Варненска туристическа компания в партньорство с Варненска туристическа камара.

 

Събитието има за цел да съхрани българските традиции, духовното и културното наследство чрез музика и танци, да популяризира и опазва българския фолклор - автентичен, обработен и фолклорното танцово изкуство. Тази кауза има многобройни поддръжници в лицето на множество групи, състави и ансамбли от цяла България.

 

Целите на фолклорните творчески срещи са да развиват културния обмен между народите и общностите; да поощряват творческите способности на личността; да популяризират българския и чуждестранния фолклор.

 

В четирите фестивални дни ще видим над 300 участници, те са  представители на 16 творчески колективи от 11 области в страната – Пловдивска, Сливенска, София – град, София област, Плевенска, Ловешка, Пернишка, Врачанска, Габровска, Русенска и Силистренска.

 

Участниците във фестивала представят четири етнографски райони в страната. Сцената ще прелива от ритми, звуци и багри от Тракия, Добруджа, Северна България и Шоплука.

 

Фестивалът предлага среща и с фолклорната култура и традиции на различните етнически групи в България – българи, турци и роми.

 

Третото издание на Международния фолклорен фестивал "Етно ритми" – Златни пясъци 2018 ще поднесе на публиката и силно международно участие  – специалните фестивални  гости от Литва, фолклорната група Dzhiaukis и Amamere Folk Music & Dance Ensemble от Република Гана, Западна Африка.

 

Дефиле – 6 септември, 15.30 ч. от Парк хотел Рива, Златни пясъци

 

Концертни вечери – 7 и 8 септември, 20.00 ч. в Парк хотел Рива, Златни пясъци

Коментари ( 0 )