С концерт на пеещото жури откриха официално ММК „ART STARS-Звезди на изкуството”
Ясни са и победителите в категория „Поп пеене“
Публикувана: 9 Sep 2018 | 14:48

На 7 септември във Варна се проведе тържествената церемония по откриването на четвъртия ММК „ART STARS-Звезди на изкуството” , който представляваше концерт на т.нар. пеещо жури.


Представителите от журито в трите категории „Народно пеене“, „Поп пеене“ и „Оперно пеене“ взривиха публиката с невероятните си изпълнения.

 

В концерта взеха участие и възпитаници на музикалния педагог Мила Маврова, която е организатор на конкурса, както и възпитаници на музикалния педагог Павлинка Тодорова, член на фолклорното жури.

 

Незабравима наслада за публиката бе изпълнението на Елица Тодорова, представител ан фолклорното жури и известна българска звезда. Тя пя и свири на таранбука.

 

От категория „Класическо пеене“ участваха двете чуждестранни представителки на журито проф. Ейми Фримър от САЩ и Роберта Матели от Италия.

 

„Роберта направи един своеобразен фурор като покани за партньор на сцената нашата звезда Славин Славчев, известния рок изпълнител. Провокира го да се включи в сериозна актьорска игра с ария на Кармен от едноименната опера на
Бизе.

 

Ейми изпълни една традиционна американска религиозна песен. От представителите на журито в категория „Поп пеене“ участваха Славин Славчев и звездата в журито Кичка Бодурова. Концертът премина с висок градус на настроението, всички се забавляваха изключително много“, сподели Мила Маврова.

 

Снощи се проведе гала концертът на наградените в категория „Поп пеене“. В двата конкурсни дни в тази категория участваха 77 индивидуални изпълнители и 8 вокални групи.

 

Бяха дадени две награди Grand Prix. Първата бе спечелена от талантливата Стефани Маринова от студио „Сарандев“ гр. Добрич, чиято награда включва изработката на професионален видеоклип.

 

„За нас това е едно достижение да осигурим толкова скъпа и престижна награда, каквато друг конкурс в България не си е позволил“, коментира г-жа Маврова.

 

Журито присъди и награда Grand Prix джуниър на Никол Недялкова от Шумен с ръководител Жарина Танева. Като вокален педагог Танева получава за втора година това отличие.

 

„Във всички възрастови групи имаше много силни участници. Откроиха се вокалните групи. Журито беше изключително затруднено. Много силно присъствие на сцената имаше вокална група „LADY's STARS“ от гр. Добрич с ръководител Милена Пеева.

 

Те получиха максималните оценки на журито. Варненската група „Angel Voices" с ръководител Атанаска Липчева бяха също невероятни. Откроиха се и трио „Елмина“ три малки сестрички от Силистра от школа „Мегатон“ с ръководител г-жа Илиева“.

 

Организатори на Международния музикален „ART STARS-Звезди на изкуството” са Фондация „Звезди на изкуството” и
Inner Wheel –България. Той се провежда с финансовата подкрепа на Община Варна чрез Фонд „Култура“.
Конкурсът е в “Календар културните събития“ на Министерството на културата.

 

Черно море

 

Коментари ( 0 )