Производителят на Барби поглежда към Холивуд
Компанията Mattel създаде филмово подразделение, което ще създава филми за куклата и други популярни нейни марки
Публикувана: 10 Sep 2018 | 21:46

Производителят на куклите Барби Mattel създава филмово подразделение, което ще създава филми за прочутата кукла, Hot Wheels и други популярни марки под нейно управление. Това е поредният опит на изпитващия затруднения производител на играчки да навлезе в Холивуд, както направиха конкурентите му, съобщава Wall Street Journal.Базираната в Калифорния компания El Segundo съобщи, че е наела Роби Бренър, продуцент на филми като номинирания за Оскар „Клубът на купувачите от Далас“, за изпълнителен продуцент, който да ръководи новосъздадената компания Mattel Films.

 

Назначаването на Бренър идва в момент, когато новият главен изпълнителен директор на Mattel Ивон Крайц иска да измести фокуса на компанията от производството на играчки към управлението и извличането на печалба от брандовете й. Филмите, телевизионните сериали и късометражните филми в интернет може да помогнат за повишаване на продажбите на играчки и да донесат приходи от лицензионни такси, продажби на билети и сделки за разпространение.Mattel изостана от конкурентни производители на играчки като Lego и Hasbro, които създадоха блокбастъри въз основа на марките си, включително „LEGO: Филмът“ и поредицата „Трансформърс“. Hasbro има два пъти по-голяма пазарна оценка от Mattel, въпреки че годишните приходи на двете компании са сравними.

 

Mattel произведе развлекателно съдържание под различни структури в последните години, но не е създала холивудски блокбастър. Планове за филм за Барби съществуват от най-малко четири години, като проектът смени няколко сценаристи и актриси в главната роля. Едно от затрудненията е, че ръководителите на Mattel исторически измерват успеха си чрез продажбата на играчки, а не как брандовете печелят пари чрез лицензионни договори или съдържание.

 

Новата структура под ръководството на Бренър ще позволи на екипа й да се съсредоточи върху сключването на сделки със студиа, сценаристи и други ръководители на кино индустрията. Тя също така ще се насочи към създаването на партньорства с други студиа за продуцирането и разпространението на филмите на Mattel.Бренър е бивш президент на Relativity Media и е заемала ръководни постове както в 20th Century Fox, така и в Miramax. Сред филмите, които е продуцирала, са драмата „Боецът“ и адаптацията на Снежанка „Огледалце, огледалце“.

investor.bg

 

Четете още: С концерт на пеещото жури откриха официално ММК „ART STARS-Звезди на изкуството”

 

 

 

Коментари ( 0 )