IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Култура
15:40 | 12 септември 2018
Обновен: 10:34 | 7 април 2024

„Магьосническо езеро“ открива 98-мия театрален сезон

Новият прочит на Чеховата „Чайка“ може да се види днес и утре, 13 септември от 19 часа

По материала работи: Слав Велев
„Магьосническо езеро“ открива 98-мия театрален сезон

С премиерата на спектакъла „Магьосническо езеро“ се откри 98-мия творчески сезон на драматичен театър „Стоян Бъчваров“. Режисьорът Стоян Радев представя своя поглед към класическото произведение на Чехов „Чайка“. Предпремиерните спектакли в средата на август преминаха при голям интерес от варненската публика. Публиката може да се наслади на новия прочит на Чеховата „Чайка“ и  днес, 13 септември от 19 часа на сцена Филиал.

 

Режисьорът е категоричен, че изобщо не е бил затруднен в задачата да помогне на актьорите да погледнат на Чеховата творба през неговите очи. „Ние бързо намерихме общ език, на който да говорим и процесът, през който минахме. Мога да кажа, че беше хармоничен, любовен, каквото изискваше да бъде представлението, това е история за много любови“, споделя Стоян Радев.

 

В пиесата Цветина Петрова изпълнява ролята на Нина Заречная. „Търсехме нашия прочит, нашата гледна точка, както е винаги в театъра, разказва  актрисата Цветина Петрова. Не съм го смятала като нещо имагинерно, някакъв свят до който трябва да достигна, по скоро изградихме нашия такъв. На пръв поглед намирах героинята си доста близка до себе си, после започнах да намирам а разлики между нас двете. На моменти трудно намерихме общата пресечна точка между мен и нея. То винаги е трудно с такива автори, обаче като имаш режисьор като Стоян Радев нещата се получават“ – споделя Цветина.

 

Ивайло Иванов се превъплъщава в образа на Тригорин. „Моят герой е много успял писател, който е изморен от всичката тази слава и внимание, което има върху себе си и иска малко време за себе си. Това ще го видят зрителите като дойдат да гледат“, отбелязва актьорът Ивайло Иванов.

 

През октомври спектакълът „Магьосническо езеро“ ще се играе на 10-ти и 25-ти, а началният час отново е 19.

Полина Петрова

Коментари

Новини Варна