Сборна изложба на варненски художници подреди галерия „Графит“
„Есенен салон – Варна 2018“ може да се разгледа до 12 октомври
Публикувана: 13 Sep 2018 | 10:33

ПОЛИНА ПЕТРОВА

Снимки ПЛАМЕН ГУТИНОВ

 

 

 

Творчеството на няколко поколения варненски художници представя „Есенен салон – Варна 2018“. Проявата се организира за седма поредна година в галерия „Графит“. Целта е да се продължи традицията на съществувалия в миналото есенен салон като сцена за изява на варненските творци. Изложбата може да се разгледа до 12 октомври.

 

 

 

В голямата и малката зала на галерия „Графит“ са експонирани 92 произведения на 55 автори. По-голяма част са картините, има и няколко скулптури. Интересно е, че някои от картините са рисувани специално за изложбата. Сред тях са „Ах, Максуда, Максуда“ на Ненко Чернев, „На две магарета сламата“ на Юлия Бузилова и други. През тази година в изложбата освен варненски художници се включват и гост автори от Бургас и Шумен.

 

 

 

Сред картините най-много са нарисуваните с маслени бои върху платно, но има и изработени с туш, въглен, сух пастел, акварел и други.

 

 

 

Посетителите на изложбата ще видят творби на Венцеслав Антонов, Светлин Ненов, Явор Витанов, Лора Маринова, Николай Русев и Марина Варенцова Русева, Венцислав Марков, Паруш Парушев, Радко Мурзов, Тереза Зиковска, Селма Тодорова, Маргарита Войнова, Елица Карабашлиева, Боян Янев, Ваня Андреева и други.

 

Коментари ( 0 )