IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Култура
09:55 | 8 октомври 2018
Обновен: 21:06 | 25 април 2024

Постановката "Мъжът на жена ми" вдигна публиката на Струмица на крака

По изключителен начин се представиха Мария Сапунджиева, Ненчо Илчев и Кирил Ефремов

По материала работи: Борис Проданов
Постановката "Мъжът на жена ми" вдигна публиката на Струмица на крака

Претенциозният клиширан снобизъм се отнася с пренебрежение към комедията като към драматургия втора ръка. Но добрата комедия е не по-малко силна, както от трагедията, така и от драмата. В това имаха възможност вчера вечерта да се убедят любителите на театъра от Струмица, които до последното място напълниха залата на НУЦК „Антон Панов“ и се наслаждаваха на "Мъжът на жена ми" от Миро Гавран.

 

Самото заглавие на пиесата провокира странно противоречие в съзнанието на зрителя. Световноизвестният хърватски автор Миро Гавран ни представя много успешно една история за полигамията чрез своя текст. Пиесата е забавна, без да бъде вулгарна, което до голяма степен е близко до стила на режисьора Мариус Куркински, поставил по майсторски начин текста. Колко властна може да бъде една жена и колко слаби могат да бъдат двама мъже, когато се стигне до изневяра с трети - около това се върти основната нишка на сюжета.

 

По изключителен начин се представиха и големите български актьори Мария Сапунджиева, Ненчо Илчев и Кирил Ефремов. Когато режисьорът е истински професионалист, очевидно е способен да извлече най-доброто от тях. Резултатът беше дълги минути аплодисменти по време на представлението и след края му.

 

На финалните аплаузи любимецът на струмската аудитория Кирил Ефремов (близнакът Тишо от "Под прикритие ") благодари на Българския културен клуб-Скопие (БККС) за добрата организация и гостоприемството, а на председателя на БККС Лазар Младенов подари юбилейната книга за футболен клуб Левски "100 години Левски“.

 

БГНЕС

Коментари

Новини Варна