IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Култура
10:13 | 14 октомври 2018
Обновен: 09:04 | 26 февруари 2024

„Магия на киното“ ще има за децата в концерт днес

Входът е свободен

По материала работи: Юлиян Атанасов
„Магия на киното“ ще има за децата в концерт днес

Удълженият ремонт на Националното училище по изкуствата във Варна продължава да държи учениците в принудителна ваканция. Но младите инструменталисти от Симфоничния оркестър на училището си организираха извънкласни репетиции, защото на 14 октомври имат планиран концерт от програмата „Варненско лято за деца“, и не искат да разочароват своите малки почитатели. "Нямаме търпение да започнем репетиции, защото искаме да се представим достойно и да зарадваме варненските деца с хубав концерт", споделят младите изпълнители.

 

 „Магията на киното“ ще радва децата в концерт на 14 октомври във ФКЦ. Събитието е част от съпътстващата програма „Варненско лято за деца“ на най-дългогодишния музикален фестивал у нас. Диригент ще бъде Страцимир Павлов, а водещ ще е любимката на варненските деца Госпожа Виола.

 

Темата на концерта е „Магията на киното“. В програмата ще прозвучат любими музикални теми от филми и мюзикъли. Пред публиката ще оживеят музикалните герои от „Цар Лъв“, „Аладин“, „Карибски пирати“, „Междузвездни войни“, а също и от мюзикълите „Фантомът на операта“ и „Мама миа“.  На сцената ще бъде Симфоничният оркестър при НУИ „Добри Христов“ – Варна. Участниците в концерта са инструменталисти, певци и танцьори от НУИ "Добри Христов". Дирижира Маестро Страцимир Павлов, а водещ ще е Руми Петрова в любимата на варненските малчугани роля на Госпожа Виола.

 

Концертът е на 14 октомври, неделя, в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център от 11 часа.Поредицата „Варненско лято за деца“ ще продължи и в следващите месеци с матинета на 4 ноември и 2 декември отново в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център от 11 ч.

Четете още: Задава се Нощ на театрите във Варна

 

Коментари

Новини Варна