IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Култура
09:00 | 3 ноември 2018
Обновен: 03:15 | 6 април 2024

Откриват сборна изложба „Нещо общо“ в галерия „Графит“

По материала работи: Слав Велев
 Откриват сборна изложба „Нещо общо“ в галерия „Графит“

 

Сборна изложба  "Нещо общо " с подкрепата на община Варна ще бъде открита в галерия "Графит" на 7 ноември от 19 ч. Експозицията представя творчеството на художници, активно и многостранно присъстващи в художествения живот на Варна и извън нея, които, въпреки че следват различни направления в изкуството, са обединени от нещо общо в миналото си, а именно – тяхното обучение в НУИ “Добри Христов“ - Варна. Тогава, когато се създават и изграждат творческите критерии на бъдещото поколение художници.

 

Тя ще е първата по рода си среща на варненската публика с тяхното енигматично изкуство като своеобразна група, доказващо значимото им присъствие на съвременната арт сцена.

 

Изложбата е и начин местната културна общественост да отдаде заслуженото на техния принос. Не само като реверанс към тях, но и като пряко вдъхновение.

 

Темата е отправна точка за силни и впечатляващи търсения и решения. Тя е възможност за обединение на различни творчески посоки, а експозицията ще е арена, на която се съвместяват и кореспондират различни визуални изкуства.

 

Изложбата е и опит за своеобразен диалог между различните възгледи, начини на изразявания, похвати и различен духовен тласък.  В нея може хармонично да съжителстват абстрактно и фигуративно, експресивно и рационално. В този контекст темата е отворено пространство, в които авторите поместват своите мисли, емоции, преживявания, фантазии и мечти, но и оставят достатъчно място за зрителя и неговите собствени желания.

 

Организаторите от галерия “Графит” и партньорът им община Варна чрез проекта „Фестивал на изкуствата“ желаят да  разширят тези пространства още повече и да провокират един различен поглед към изкуството на варненските художници.

Коментари

Новини Варна