IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Култура
18:22 | 12 ноември 2018
Обновен: 13:39 | 1 март 2024

Марк Ръфало по стъпките на Ерин Брокович

Преди това отново ще го видим в „Отмъстителите“

По материала работи: Деян Михайлов
Марк Ръфало по стъпките на Ерин Брокович

Марк Ръфало ще участва в новия филм на Тод Хейнс. Той е с работно заглавие „Dry Run“ и ще разказва за скандала с химичната компания ДюПонт. Звездата от „Отмъстителите“ ще бъде и продуцент на филма на Participant.

Бъдещият филм е базиран на статията в списание New York Times „The Lawyer Who Became DuPont’s Worst Nightmare“. Освен това Participant са се сдобили с правата върху живота на Роберт Байлот – адвокатът, застанал начело на съдебната битка срещу екологичната катастрофа, причинена от компанията ДюПонт. 

Ръфало ще играе ролята на Байлот, поел делото срещу корпорацията, в което ще бъдат разкрити данни за химическо замърсяване в продължение на десетилетия. Самият Байлот ще бъде консултант на проекта, който ще е в стила на класически заглавия в жанра като „Ерин Брокович“ и „Гражданско дело“.

Новият филм ще отбележи поредното сътрудничество между Ръфало и Participant. Компанията е продуцент на отличената с „Оскар“ за най-добър филм драма по друг скандален случай „Спотлайт“. За нея актьорът получи своята трета номинация за наградата на Американската киноакадемия. 
Радваме се, че той ще се завърне към своите силни драматичните роли, след като се подвизаваше като супергероя Хълк в „Отмъстителите 3 и 4“.


Cinefish.bg

Коментари

Новини Варна