IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Култура
17:24 | 18 ноември 2018
Обновен: 17:06 | 24 април 2024

Генерален консул Иньонтепе представя на любителите на изкуството във Варна свои творби

По материала работи: Деян Михайлов
Генерален консул Иньонтепе представя на любителите на изкуството във Варна свои творби

Генералният консул на Република Турция в Бургас Нурай Иньонтепе открива самостоятелна изложба в галерия „Графити“ във Варна, която ще бъде отворена за посетители от 22. ноември до 30 ноември. 

Нурай Иньонтепе е Генерален консул на Република Турция в Бургас от март 2018 г. Като дипломат от кариерата е служил в дипломатическите представителства на Турция в Либия (Триполи), Италия (Милано), Кения (Найроби), Украйна (Киев), Австрия (Брегенц) и Германия (Дюселдорф и Берлин). Именно поради това, че в изложените творби са отразени впечатления от толкова различни краища на света, изложбата е наречена „Дипломатически спомени“. Включени са и две произведения, правени в Бургас и Варна. Любителите на изкуството ще могат да се насладят на съвременна интерпретация на традиционни турски керамични изображения и калиграфия и след кратка обиколка по света, оцветена с багрите на Африка и Европа, ще се върнат обратно в България… защото творбите са като пътеводител за едно подобно пътешествие.

Изложбата е със свободен достъп и може да бъде видяна в галерия „Графити“ 

Коментари

Новини Варна