IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Култура
17:43 | 26 ноември 2018
Обновен: 17:07 | 24 април 2024

Откриха изложба „16 фотоесета „Другото лице на воините ни“ в Библиотеката във Варна

Експозицията може да бъде разгледана до 12 декември

По материала работи: Ставри Таргов
Снимки Пламен Гутинов.

Изложба  „16 фотоесета "Другото лице на воините ни" бе открита във фоайето на Регионалната библиотека „Пенчо Славейков“ във Варна. Нейни автори са Георги Генчев и Ирена Данаилова, журналисти от БТА.

 

Пътуващата изложба e част от Националния календар, посветен на 100 години от Първата световна война и участието на България в нея.

 

„Разказвайки за отделните войници, разказваме и за самата война, не скри Георги Генчев. - Работата по изложбата за мен беше урок по родолюбие. Затова се надявам тя да стане и място за открит урок на ученици“, добави той.

 

На експозицията могат да се видят миноносецът „Дръзки“ и торпилираният от него крайцер „Хамидие“, тогавашното водолетище „Чайка“ край Варна и водосамолети, фронтова кореспонденция, автоматична пушка срещу самолети и много други любопитни неща от историята на Първата световна война, която е засегнала почти всяко семейство в тогавашна Варна.

 

Изложбата ще гостува в библиотеката до 12 декември.

 

Ставри Таргов
 

 

Коментари

Новини Варна