IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Култура
12:51 | 6 декември 2018
Обновен: 13:35 | 8 март 2024

Над 36 000 лв. събра кампанията „Изкуството за деца в нужда 2018”

Фондация „Св. Св. Константин и Елена” проведе благотворителната инициатива за 10-та поредна година

По материала работи: Борис Проданов
Над 36 000 лв. събра кампанията „Изкуството за деца в нужда 2018”

Над 36 000 лв. в полза на деца в неравностойно положение бяха събрани по време на тазгодишната благотворителна инициатива „Изкуството за деца в нужда 2018” на Фондация „Св. Св. Константин и Елена”. Бяха откупени повече от 60 произведения на изкуството от каталога на Фондацията. Даренията бяха набрани от целогодишната кампания през 2018 г. за продажба на картини, пластики и фотографии и от парични дарения. Добрата кауза „Изкуството за деца в нужда 2018” се проведе за 10-а поредна година в подкрепа на децата, младежите и девойките от дом „Княгиня Надежда“, от Центровете за настаняване от семеен тип „Другарче“ и „Изгрев“ и от Центъра за специална образователна подкрепа "Св. Св. Кирил и Методий" в село Кривня. Подкрепят се и студенти-отличници от различни университети, които печелят стипендии от Фондацията.

 

Броят на дарителите расте с всяка изминала година, а благородната кауза става все по-популярна. В нея участват не само художници и галерии, които даряват картини, но и институции и частни лица, които ги откупват в подкрепа на децата.

 

По традиция в навечерието на коледните и новогодишни празници се проведе заключителният етап на кампанията – благотворителен коктейл в Хотел-галерия Графит. Най-изявените партньори в благородната мисия на Фондация „Св. Св. Константин и Елена“ бяха отличени с годишните награди „Арт дарител 2018“. За своето дългогодишно и всеотдайно участие в дарителските инициативи призове получиха художниците Анатолий Панагонов и Паруш Парушев. За щедрост и изключителна съпричастност към благотворителната кауза бяха отличени Иван Радев и Жеко Жеков. Плакетите им бяха връчени лично от Елена Косева – управител на фондация „Св. Св. Константин и Елена" и изпълнителен директор на едноименния курортен комплекс.

 

Тази специална вечер на добротата и милосърдието бе с участието на струнно трио „Магнифика“ и със специалната изява на Хилда Казасян, която отново подкрепи кампанията със своята музика.

 

Снимки Борис Проданов

 

Още по темата: 240 творби помагат на деца в нужда за 10-та година във Варна

 

 

Коментари

Новини Варна