IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Култура
13:28 | 13 декември 2018
Обновен: 16:56 | 7 март 2024

Напредва превръщането на подводница „Слава“ в музей

Министерството на културата е одобрило фондацията, която ще я стопанисва

По материала работи: Борис Проданов
Напредва превръщането на подводница „Слава“ в музей

Съветниците от ПК „Собственост и стопанство“ към Общинския съвет на Варна бяха запознати с хода на процедурите подводницата „Слава“ да бъде превърната в музей. Министерството на културата е одобрило новосъздадената Фондация „Белославско стъкло“, която ще има ангажимент да експонира и реставрира подводницата чрез регионални, национални и международни проекти. С решение на комисията след корекция на фактологична грешка Фондацията получава право на ползване за срок от 10 г. върху един от символите на българския флот. Тя ще може да кандидатства и за средства по различни регионални, национални и международни проекти.

 

Благодарение на своята атрактивност и на възможността за пряк досег с автентичната бойна техника такъв музеен експонат ще представлява интерес и ще привлича посетители не само от региона, но и от страната и чужбина. Той ще добави още един щрих към туристическия облик на нашия красив град и региона.

 

Налице е и необходимият терен за изграждане на постамент и поставянето на подводница „Слава“ като образец от обществена и туристическа значимост.

 

Още по темата: Подводница „Слава“ може да е новата туристическа атракция на Варненския регион

Коментари

Новини Варна