IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Култура
11:48 | 14 януари 2019
Обновен: 11:38 | 16 март 2024

Интелектуалци подкрепят Каракачанов срещу ромите

Обявяват се срещу посегателства над обикновени български граждани

По материала работи: Слав Велев
Интелектуалци подкрепят Каракачанов срещу ромите

Група интелектуалци написаха писмо до премиера Бойко Борисов, в което настояват той да подкрепи вицепремиера Красимир Каракачанов и да бъдат предприети мерки срещу посегателства над обикновени български граждани. Акад. Стефан Воденичаров, който също се е подписал в подкрепа на писмото, обясни в "България сутрин", че интелектуалците не подкрепят личността Красимир Каракачанов, а зам.-министър председателят на България."Каракачанов засяга една болезнена тема. Насаждането на злоба между българските граждани е ужасно. Преди една година създадохме сдружение "Единение", но всичко се руши. Всякакви опити за обединение биват разбивани", сигурен е акад. Воденичаров.Според него проблемите, които са се натрупали в България в последните 30 години, нито един управник не е поискал да ги погледне и да ги реши.

 

"Млади необразовани хора постъпват по много отвратителни начини. Тези младежи не са възпитавани вкъщи, не са образовани, нямат трудови навици. В писмото има няколко предложения - не може да бъдат социално подкрепени хора, които не създават възпитани граждани", категоричен бе той пред Bulgaria ON AIR.Все пак акад. Воденичаров смята, че е крайно време държавата да седне и да помисли как да бъдат решени проблемите с ромите у нас, преди положението да е станало твърде късно и необратимо.

 

dnes.bg

Четете още: Роми vs. Каракачанов! Излизат по обед на протест на "Дондуков" 1

Коментари

Новини Варна