IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Култура
20:45 | 14 януари 2019
Обновен: 10:43 | 1 март 2024

„Рома“ обра наградите на критиците

Филмът на Алфонсо Куарон спечели в четири категории

По материала работи: Деян Михайлов
„Рома“ обра наградите на критиците

Тази нощ на бляскава церемония в Санта Моника, водена от актьора Тей Дигс, бяха раздадени наградите „Изборът на критиците“. Те определят фаворитите на критиката в общо 42 категории за кино и телевизионни продукции. Големият победител е „Рома“ на Алфонсо Куарон, спечелил 4 отличия, включително за най-добър филм и най-добър режисьор.

 
„Мексиканците не са толкова лоши хора, колкото често ги представят във филмите“, пошегува се Куарон, който спечели още награди за най-добър оператор и за чуждоезичен филм. Големият въпрос е дали той ще триумфира и на наградите „Оскар“ след малко повече от месец. През миналата година 17 от отличените на тази церемония, бяха възнаградени и със статуетки на Американската киноакадемия. 

 
Освен Куарон, имаше още няколко големи победители, които си тръгнаха с повече от една награда. Лейди Гага спечели отличието за най-добра песен („Shallow“) от „Роди се звезда“, но бе обявена и за най-добра актриса, заедно с Глен Клоуз („Съпругата“). Една от двете със сигурност ще спечели и „Оскар“ в тази категория. 

Крисчън Бейл ВицеКрисчън Бейл също спечели две награди – за най-добър актьор и за комедиен актьор във „Вице“. Този филм спечели и отличието за най-добър грим и прически и така наградите му станаха общо три. С три награди е и „Черната пантера“ – за дизайн на продукция, костюми и визуални ефекти.

В телевизионните категории с по три отличия са два сериала. „The Americans“ бе обявен за най-добра драма, а Матю Рийс и Ноа Емерих спечелиха наградите за драматичен актьор и поддържащ актьор. „The Marvelous Mrs. Maisel“ получи поредното отличие за комедиен сериал, а Рейчъл Броснаан и Алекс Борнстейн бяха обявени съответно за комедийна и поддържаща актриса.


Cinefish.bg

Коментари

Новини Варна