Почина легендарната пианистка проф. Снежина Гълъбова
Майката на музиканта Иван Лечев си отиде на 14 януари
Публикувана: 16 Jan 2019 | 12:27

Една от най-изявените пианистки в българското музикално изпълнителско изкуство професор Снежина Гълъбова и майка на музиканта Иван Лечев почина на 14 януари на близо 90-годишна възраст, съобщи bTV.

 

Проф. Гълъбова е с голям принос в историята на музикалната култура в България през последните няколко десетилетия. Тя е сред най-високо ценените музиканти в България с богата музикална биография. Заедно със съпруга си – прочутият цигулар проф. Боян Лечев, е имала възможност да представя в чужбина изкуството на акомпанятор, на музициращ артист на сцената в камерно дуо.

 

Стартира развитието си в родния Бургас, а в Музикалната академия в София учи в класа на проф. Андрей Стоянов. Работи като пианист в радиосъстава „Росна китка“, става и първият щатен пианист в Радиооркестъра на БНР.

 

Талантът ѝ е оценен още в най-крехка възраст, като редица доказани изпълнители лично са изявили желание да работят с нея. Проф. Гълъбова бе и сред най-уважаваните професори в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“.

 

Всеки, който иска да си каже последно сбогом с проф. Гълъбова, може да го направи на погребението на 18 януари - петък,  в 12 часа на Централните софийски гробища.

 

Поклон пред паметта й!

Коментари ( 0 )