IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Култура
12:12 | 14 февруари 2019
Обновен: 02:46 | 17 март 2024

Изложба на Валентин Петров показва Градската галерия

Експозицията рисунка и малка пластика се открива на 15 февруари

По материала работи: Слав Велев
Изложба на Валентин Петров показва Градската галерия

Самостоятелна изложба на Валентин Петров подрежда Градската художествена галерия "Борис Георгиев" – Варна. Откриването е утре, 15 февруари /петък/ от 18:00 часа, в зала 4 на галерията. Валентин Петров е роден през 1957 г. Завършил е Художествена гимназия в град Казанлък и факултет по Изобразително изкуство във ВТУ “Св. св. Кирил и Методий“. Работи в областта на графиката, живописта и скулптурата. Негови творби притежават Национална художествена галерия – София, ГХГ – Варна, ХГ – Силистра, ХГ– Добрич, Дом на хумора и сатирата – Габрово, редица частни колекции у нас и в чужбина.

 

„Без да искам навлязох в темата на тази изложба и се оказа, че тя няма изчерпване, споделя Валентин Петров. Сюжетът ще бъде изненадващ за някои, за мен той също беше изненадващ. Повод за тези творби е майка ми, която много обичаше цветята. Преди да си отиде от този свят, ми остави две рисунки, които ме провокираха да опитам в безкрайното разнообразие на цветята като форма, като био-структура, да направя някаква нова композиция и да предприема нов подход в скулптурата. Затова и творбите са разнообразни и са по-различни от предишните, които съм създавал“, допълва в анонс художникът.

 

Коментари

Новини Варна