IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Култура
15:16 | 5 март 2019
Обновен: 17:18 | 24 април 2024

Градската галерия представя програма за семейната публика

Посетителите ще видят набор от забавни игри и нагледни материали

По материала работи: Слав Велев
Градската галерия представя програма за семейната публика

Семейна програма ще представи екипът на Градска художествена галерия “Борис Георгиев” – Варна на 13 март от 18:00 часа. В залите на галерията посетителите ще видят набор от забавни игри и нагледни материали, които да бъдат от помощ при ранната среща с художествените творби.

 

Целта е  да се помогне на семействата да разкрият света на изобразителното изкуство пред и с децата си. Галерията вече има постоянна програма за семейни публики, разработена след специално обучение от Лиз Смит, директор за образованието в Националната портретна галерия в Лондон и с подкрепата на Британски съвет и Британското посолство.  Освен екипа, създал програмата, ще участва Любов Костова, директор на Британски съвет в България.

 

Мматериалите и игрите ще бъдат обновявани периодично, така че да предизвикат желание за ново посещение. Програмата по проекта е отворена за посетители от 1 до 99 години, всеки работен ден, от 10 до 17 часа.

 

Рисунка и скулптура на Радостин Дамасков показва галерия „Ларго“

Коментари

Новини Варна