IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Култура
14:18 | 12 март 2019
Обновен: 05:36 | 15 април 2024

Почина легендарният барабанист Хал Блейн

Той си отиде на 90-годишна възраст

По материала работи: Пламен Янков
Почина легендарният барабанист Хал Блейн

Барабанистът Хал Блейн, свирил в класически хитове на музикални величия от ранга на Франк Синатра, Елвис Пресли и "Бийч бойс", почина на 90-годишна възраст, предаде Асошиейтед прес, цитирана от Дарик.


Хал Блейн е починал от естествена смърт в дома си в Палм дезърт, Калифорния.


"Хал Блейн беше толкова невероятен музикант и приятел, че е трудно да го опиша с думи. От него научих много. На него до голяма степен се дължи успехът ни. Хал беше най-великият барабанист", написа в Twitter Брайън Уилсън от "Бийч бойс".

 

През 2000 г. Хал Блейн е част от първата група студийни музиканти, въведени в Залата на славата на рокендрола. Миналата година барабанистът беше почетен с награда Грами за цялостно творчество.


Блейн е свирил в класики като "Strangers in the Night" на Франк Синатра, "Return to Sender" на Елвис Пресли, "Good Vibrations" на "Бийч бойс", "Mr. Tambourine Man" на "Бърдс", "California Dreaming" на "Мамас енд папас, "Bridge Over Troubled Water" на Саймън и Гарфънкъл.

 

Според някои сведения Хал Блейн е свирил в 35 000 песни. По собствените му думи около 6000 е по-точната бройка, с която също е сериозен претендент за титлата най-записван барабанист в историята.

Коментари

Новини Варна