IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Култура
14:40 | 18 април 2019
Обновен: 13:26 | 15 април 2024

Джазоркестърът на кралския концертгебау в Амстердам за първи път във Варна

Това е първо гостуване на престижния оркестър

По материала работи: Слав Велев
Джазоркестърът на кралския концертгебау в Амстердам за първи път във Варна

Джазоркестърът на кралския концертгебау в Амстердам ще изнесе концерт на 7-ми юни от 20 ч. в зала 1 на Фестивалния и конгресен център. Това е първо гостуване на престижния оркестър във Варна, което се организира от Международния музикален фестивал и Международния театрален фестивал „Варненско лято“, в рамките на общата им програма „Интермецо“.  Музикантите ще представят специалния концерт „Трибют на Рей Чарлс и Стиви Уондър“ със солист американската дива на соул музиката Маделин Бел. Под диригентството на Роб Хорстинг те ще изпълнят аранжименти на незабравими хитове на двамата легендарни музиканти.

 

На следващия ден програма „Интермецо“ предвижда концерт, който съчетава прожекция на немия филм „Лодката на влюбените“ на големия режисьор Жан Епщайн от 1923 г., хора „Големите български  гласове“, с диригент Илия Михайлов, и триото на френския джазмен Франсoа Рюлан. Представян с голям успех в Италия, Франция и България, киноконцертът „Лодката на влюбените“ получава възторжени отзиви, заради уникалната симбиоза между кинокласика, европейски джаз и музика от източните Балкани. Билетите за събитията в рамките на Програма „Интермецо“ са вече в продажба на касата на Фестивалния конгресен център – Варна.

 

ММФ „Варненско лято“ 2019 се организира от Община Варна в партньорство с Министерството на културата и НУИ „Добри Христов“ и със съдействието на Градска художествена галерия, ФКЦ и други.

 

Откриват паметник на кмета Иван Церов в центъра на Варна (СНИМКИ)

Коментари

Новини Варна