IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Култура
14:44 | 16 май 2019
Обновен: 03:17 | 15 април 2024

Каква е стойността на награда „Варна“ за Ученик на годината

Как се чувства една от наградените в категорията за 2019 г. - Радина Узунова

По материала работи: Слав Велев
Каква е стойността на награда „Варна“ за Ученик на годината

За Ученик на годината в областта на общообразователната подготовка награда „Варна“ за 2019 г. получава Радина Росенова Узунова –  от ХII клас в Първа езикова гимназия. Носител на престижни литературни награди с утвърждаване авторитета на гимназията на национално и регионално ниво. Първа награда на Националния конкурс “Любовта в нас“, втора награда на Националния конкурс „Христос воскресе – радост донесе“ и много други.

 

Намирам Радина с няколко бързи въпроса след единодушното гласуване на наградите от Общински съвет – Варна, и я питам как приема това отличие. „Разбрах, че съм удостоена с тази награда миналия петък от статия в интернет. Бях предложена за наградата от две учителки в гимназията - по БЕЛ и от класната ми. Тя преподава по история. Приемам наградата с признателност и отговорност да продължавам творческата си дейност, както и интереса ми в областта на публицистиката, споделя абитуриентката. - Приета съм в университет във Великобритания, където ще уча английска литература и креативно писане - това, което обичам и от което се интересувам много.  Следващото ми предизвикателство на първо място е матурата по български език и литература. Разбира се, ще продължавам да пиша художествена литература, защото е освобождаващо, и ако нещо става за конкурс, ще го пусна.

 

И може би е важно да посочим, че ключова роля за отношението ми към литературата има учителката ми от основното училище, която ми е предавала 4 г. и която уважавам и ценя безкрайно много“,  допълва още Радина, която е печелила и конкурс за есе на Медийна група „Черно море“.

 

Ние й пожелаваме успех, достатъчно предизвикателства и върхове, които да покори! Нека е здрава и да държи перото силно, защото то понякога ще изпада от ръката й и ще боде. Но само така написаното оставя следи и вълнува хората.

 

Радина споделя своята награда „Ученик на годината“ с един млад и талантлив математик от Варна. Александър Кръстев е ученик в ХII клас в МГ „Д-р Петър Берон“. Той получава приза за високи постижения в областта на информатиката, математиката и физиката. Медалист от международни и национални състезания и олимпиади.

ЕЛИ МАРИНОВА

 

Гаро Кешишян: Варна е първата, която короняса изкуството Фотография

Общинският съвет утвърди награди „Варна“

Коментари

Новини Варна