IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Култура
09:18 | 20 май 2019
Обновен: 13:46 | 17 март 2024

Варненската опера с представление на откритата сцена на ВСУ

Форумът, който ще се проведе от 21 до 25 май, е съвместен проект на Варненския свободен университет и Руския държавен педагогически университет „Александър Херцен“

По материала работи: Пламен Янков
Варненската опера с представление на откритата сцена на ВСУ

Руският център на Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“ посреща за трета поредна година участниците в Международния  младежки форум „Моята инициатива в образованието“. Събитието се провежда под патронажа на президента на ВСУ доц. д-р Красимир Недялков.
 

Форумът, който ще се проведе от 21 до 25 май, е съвместен проект на Варненския свободен университет и Руския държавен педагогически университет „Александър Херцен“.  Подкрепен е от ръководствата на двата университета, Генералния консул на Руската Федерация във Варна, Представителството на Россътрудничество в България и на Националното издателство за образование и наука "Азбуки".
 

Тържественото откриване на III Международен младежки форум „Моята инициатива в образованието“ ще се състои на 22 май 2019 г. от 10.00 ч. На него ще присъстват академичното ръководство на Варненския свободен университет, Ирина Живихина – ръководител на  Представителството на „Россътрудничество“ в България, вицеконсула на Генералното консулство на Руската федерация във Варна Александра Дергачьова и др. В 12.00 ч. същия ден, специален поздрав към участниците и гостите ще поднесат солистите на Варненската опера, които ще изнесат на откритата сцена на ВСУ концерт с произведения на Панчо Владигеров.
 

В събитието ще вземат участие повече от 30 студенти от РДПУ "Александър Херцен", Руския национален изследователско-технологичен университет „МИСиС“, Самарския държавен университет по транспорта и Рязанския държавен университет „С. А. Есенин“. Българската страна ще бъде представена от възпитаници на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“, Висшето военноморско училище „Н.Й. Вапцаров“, Икономическия университет – Варна, Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ и Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“.
 

Тази година Варненският свободен университет участва в конкурса за социално значими проекти на Херценовския университет със студентския проект „Къщичка за книги“ на студентите Сали Светославов, специалност „Защита на националната сигурност“ и Александър Иванов, специалност „Психология“.
 

В  програмата на форума във Варна участниците ще представят проектите си за нови инициативи в образованието, майсторски класове, фестивал на културно-образователните дейности на руските и българските младежи. Специално участие имат учениците от СУ „Найден Геров“ във Варна,  на които ще покажат нови технологии за интересно изучаване  на руския език и култура. Гостите от Русия ще се включат в блока на Варненския свободен университет по време на празничното шествие на 24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост.
 

Тази година екипът на Департамента за чуждоезиково обучение и следдипломна квалификация във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“, с ръководител проф. д-р Галина Шамонина, посреща празника с престижната Награда „Варна“.

Коментари

Новини Варна