IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Култура
21:01 | 17 юни 2019
Обновен: 03:48 | 14 март 2024

Спилбърг показа първи кадър от „Уестсайдска история“

Филмът излиза по екраните на 18 декември 2020 г.

По материала работи: Деян Михайлов
Спилбърг показа първи кадър от „Уестсайдска история“

Както бяхме съобщили, Стивън Спилбърг започна снимки на дългоочакваната нова версия на култовия мюзикъл „Уестсайдска история“ и вече имаме първото доказателство за това. В центъра на първата официална снимка от продукцията са двамата влюбени Тони и Мария, в чийто роли са звездата от „Зад волана“ Ансел Елгорт и дебютантката Рейчъл Зиглър.

Те са заобиколени от членовете на двете враждуващи банди. В лявата страна са Ракетите, а от дясно – Акулите, начело с техния лидер и брат на Мария Бернардо (Дейвид Алварес). Много от актьорите в мюзикъла са дебютанти пред камера, но все пак сред познатите имена са Кори Строл и Брайън д‘Арси Джеймс.

Освен тях, във филма участва и легендата Рита Морено, получила „Оскар“ за ролята си на Анита в оригинала от 1961 г. Тя ще играе Валентина, собственичка на магазинчето, в което работи Тони. В предишния филм собственикът беше мъж.

Спилбърг отдавна се подготвя за своя първи мюзикъл и ще работи с познати имена – Тони Къшнър, сценарист на „Мюнхен“ и „Линкълн“, и оператора Януш Камински. Музикалният екип включва диригента Густаво Дудамел, композитора Дейвид Нюмън, който аранжира прочутата музика на Ленард Бърнстейн, композитора Джанин Тесори, която репетира с актьорите-певци, и Мат Съливан („Чикаго“), който ще бъде изпълнителен продуцент на саундтрака.

Надяваме се Спилбърг да приключи работа по филма в предвидения срок. Иначе до премиерата има много време, тя е обявена за 18 декември 2020 г.   


Cinefish.bg

 

Коментари

Новини Варна