IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Култура
09:28 | 12 август 2019
Обновен: 07:06 | 22 март 2024

В курорта Св. Св. Константин и Елена вече има алея на скулпторите

По материала работи: Пламен Янков
В курорта Св. Св. Константин и Елена вече има алея на скулпторите

Снимка: Пламен Гутинов
 

Нови четири скулптури от русенски камък допълниха арт колекцията на открито в курорта Св. Св. Константин и Елена. Творбите „Трон“ и “Трите корморана” са дело на българските автори Иван Иванов и Ненко Чернев.


Реализирането на новите произведения стана възможно след като V пленер по скулптура „Докосване до природата“ получи през тази година допълнително финансиране от Община Варна за второ издание. Каменните творби са интегрирани в парковите пространства на Св. Св. Константин и Елена като част от нова крайбрежна алея на скулптурите. Тя е създадена с произведения  от предходни издания на пленера като естествено допълнение на крайморския пейзаж.


Алеята създава усещане за една различна морска обстановка и възможност за разходка покрай чудати морски създания, русалки и странни морски създания, излезли от дълбините на морското дъно. Скулптурната алея се намира между Хотел Астор Гардън и Вила Чинка и е със свободен достъп за всички посетителите и гости на курорта. А ако продължите разходката си към манастира „Св. Св. Константин и Елена“, в зелените му пространства е разположена и изложбата от 5-те творби, реализирани през май от участвалите в първото издание на пленера творци от Индия, Белгия, Македония, Турция и България.

Коментари

Новини Варна