IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Култура
14:03 | 9 септември 2019
Обновен: 17:23 | 27 март 2024

Рисунки на Анри Кулев представя галерия „Графит”

„Власт и еротика в рисунка и комикс“ е името назложбата, която ще съчетае и премиерата на новата му книга

По материала работи: Слав Велев
Рисунки на Анри Кулев представя галерия „Графит”

Изложба рисунки и представяне на книгата “Ориент СексПрес” подготвя варненската галерия „Графит”.Културните събития са част от програмата на Световен Фестивал на Анимационния Филм Варна 2019 WFAF. Откриването е на 12 септември (четвъртък) от 20:30 часа. Анри Кулев е артист, чийто талант принадлежи на българската култура на прелома между два века. С оригинален почерк в класическата акварелна техника, той създава стотици рисунки: илюстрации, карикатури, комикси, анимационни книги, стори-бордове. Влизането му в дигиталната епоха е хармонично. Той продължава да раздвижва уникалните си рисунки в различна техника, като същевременно демонстрира умения в областта на изящните изкуства, игралното и документалното кино, дигиталната анимация и сценографията.

 

Творчеството на Анри Кулев е добре познато в България. Той е професор по анимационна режисура и основател на катедрата по анимация в НБУ. Част от творбите му излизат в поредица в периодични печатни медии. Рисунките му имат силен социален заряд, често ирония и деликатно чувство за хумор. Анимационните филми, които създава, са носители на редица международни награди. Неговата сценография съпътства най-добрите спектакли на театралния режисьор Димитър Гочев в Германия. Изкуството му възпитава окото и художественото съзнание на всеки, привлечен от таланта му. Увлича с оригинални идеи и майсторска техника.

 

В сряда започва Световният фестивал на анимационния филм

Коментари

Новини Варна